Наемите в Истанбул от известно време се покачват значително заради

...
Наемите в Истанбул от известно време се покачват значително заради
Коментари Харесай

Наемите в Истанбул скочиха със 145% заради украинци и руснац...

Наемите в Истанбул от известно време се повишават доста поради инфлацията и повишаването на парцелите в страната. 

Силното търсене от страна на чужденци, наподобява, е друга решаваща причина за високите наеми, които съгласно формалните данни са се нараснали със 145 % в Истанбул през последната година.

 АА

Някои притежатели, които търсят по-големи финансови облаги, избират да отдадат парцелите си чартърен посредством брокери и мобилни приложения на хотелски начала за къс интервал. Броят на парцелите, отдадени на кратковременен наем в мегаполиса, се е утроил през последните 4 години.

„ Краткосрочният наем е значима причина за скока в цените на наемите “, съобщи Нилюфер Кас, специалист по недвижими парцели. Клиентът дефинира дата на заемане и дата на освобождение на парцела и цената се калкулира за дните на престоя на хотелски принцип.

" През 2018 година 13 000 жилища бяха препоръчани за сходен наем в известно приложение, само че тази цифра скочи до 22 000 през 2021 година и се увеличи до над 40 000 през последното тримесечие на 2022 година Тези числа са единствено за наемите посредством едно мобилно приложение. Но действителната цифра може да бъде към 100 000 “, добави Кас.

В истанбулския квартал Сариер, където междинният месечен наем е 28 000 турски лири (2800 лв), цена за един ден може да доближи до 2000 лири (200 лв), до момента в който в квартал Бешикташ е към 1500 лири (150 лв).

Агентите за недвижими парцели също предлагат на наемодателите да отдават чартърен краткосрочно, на дневни цени, като им показват, че това е доста по-доходоносен бизнес. Така наемодателите могат да трансформират постоянно цените според от търсенето и предлагането на пазара.

Хиляди парцели се оферират за всекидневен и почасов наем посредством разнообразни приложения, сподели Хакан Акдоган, президент на TÜGEM, асоциация за консултанти по недвижими парцели.

 АА

Акдоган означи, че заможни руснаци и украинци, които бягат от своите страни поради войната, наемат краткосрочно парцели в Истанбул и южната провинция Анталия. „ Наемат жилища на този принцип, само че на по-високи цени, а някои от тях заплащат едногодишния наем в брой. Така че високите наеми са станали естествени за наемодателите ", добави той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР