Наемайки бездомници и предлагайки бира, варена от остатъчен хляб, The

...
Наемайки бездомници и предлагайки бира, варена от остатъчен хляб, The
Коментари Харесай

Благотворителност, която започва от пъба

Наемайки бездомници и предлагайки бира, варена от остатъчен самун, The Green Vic в един от най-модерните лондонски квартали " Шордич " се пробва да е " най-етичният пъб в света ".

Първоначалният проект е да работи три месеца, за което създателят Ранди Рампърсанд е обезпечил задоволително финансиране. Купил е мебели втора ръка, сапун, основан от незрящи, тоалетна хартия от рециклирана хартия и питиета на обществени предприятия, които подаряват част от приходите си за щедрост.

Той стартира плана с вярата да даде опция на един нормален клиент на пъб да подари за щедрост без да се постанова да трансформира ежедневните си привички.

 Барман налива пинта бира
© Simon Dawson, Reuters

Барман налива пинта бира

Кръчмата наема на работа бездомници и хора с увреждания.

Храната е напълно на растителна основа. Чрез преработване и компостиране оптимално се заобикаля и изхвърлянето на боклуци към сметищата.

" Всяка една напитка, която купувате, отива към друга щедрост ", споделя 35-годишният Рампърсанд пред " Ройтерс ".

 Тоалетна хартия от рециклирана хартия
© Simon Dawson, Reuters

Тоалетна хартия от рециклирана хартия

" Сапунът в тоалетните, тоалетната хартия, униформите на чиновниците, всички те оказват помощ или на бездомните, или също връщат парите назад към благотворителни организации ", добавя той.

Менюто с напитките е обвързвано с над 40 такива организации.

Например крафт бирата Brewgooder, която се продава за 4,90 паунда, се създава от неправителствена организация, която подарява приходите си на планове за чиста вода в Африка. Ейлът Toast, който коства 5.50 паунда, се вари от пресни останки от самун.

Собственикът на Green Vic се надява да успее да си обезпечи задоволително финансиране, с цел да може да си разреши да наеме непрекъсната локация.

 Готвач подготвя веган бургер в пъба
© Simon Dawson, Reuters

Готвач подготвя веган бургер в пъба

Засега мястото има триумф в привличането на клиенти, които са склонни да пробват нови неща с друг метод в квартал, който е прочут и прелъстителен за студенти, актьори и туристи.

" Никога до момента не съм бил в етичен пъб и ми беше забавно да видя какво съставлява ", разяснява един от клиентите, 49-годишният Джон Рамптън и добавя: " Звучеше като положително място, на което да отидеш. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР