Наемателят на култовата дискотека Зангадор” в Китен Николай Петров е

...
Наемателят на култовата дискотека Зангадор” в Китен Николай Петров е
Коментари Харесай

Наемателят на култовата дискотека Зангадор в Китен незаконно събира по 10 лв. за паркинг

Наемателят на паметната дискотека " Зангадор” в Китен Николай Петров е почнал да събира по 10 лева еднократна такса за паркинг от общински терени, съгласно полиция и прокуратура, непозволено. Бургаският уебсайт Флагман.бг получи сигнал за смущаващото безчинство и неотложно извърши инспекция на място. Установихме, че пред " скалната дискотека” има три общински терена – двата със статут на частна общинска благосъстоятелност, а другият – обществена общинска благосъстоятелност. Те не са отдавани чартърен, нито пък статутът им е променян по подобен метод, че да разрешава да се употребяват като заплатен паркинг.

От известно време обаче всеки водач, който спре там, е нападнат неотложно от момче с касов уред в ръка, което му желае такса за паркиране. Издава и касова записка, на която обаче е изписано " вход за бар”. Фискалният бон е на името на компания " Я.Д.И.-1” ЕООД, благосъстоятелност на Николай Иванов Петров – човек, който е добре прочут в увеселителния бизнес, наемател на емблематичния бар " Зангадор”.

Още преди към 10 дни са подадени първите сигнали. След това събирачът на таксата работил по-внимателно – отивал да таксува коли единствено с регистрации, разнообразни от СА, Сухопътни войски, А. Избягвал софиянци, тъй като незабавно му скачали, както и бургазлии, които щели да се усетят и да подадат сигнал в полицията.

От няколко дни за тази горичка не се желае такса паркинг

Кметът на Китен Николай Марков е измежду тези, които са съдействали за разплитане на цялата скица. Той персонално уведомил Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата. Междувременно РУ-Приморско пратили двама цивилни командировани служители на реда с персоналните си коли и " рентиерът” на противозаконния паркинг незабавно попаднал в клопката им. След като се легитимирали, момчето толкоз са изплашило, че незабавно показало боса на " Зангадор” като негов началник, на който се регистрира. Полицаите се пробвали да беседват с Петров, само че той, по наша информация, направил огромен панаир и ги обвинил в непозволено влизане в парцела му.

Днес кореспондент на сътрудниците Флагман.бг посети персонално паркинга. От лявата страна на пътя в посока Китен има дребна горичка, където са паркирали най-малко 20 автомобила. Отдясно пространството е свободно, защото на стълбовете грее табела: " Внимание! " Зангадор” паркинг! Моля, не паркирайте! Ползва се непрекъснато!!!” Там имаше спрени едвам 5-6 коли. Според хората, с които разговаряхме, от началото на седмицата се таксува прекъсването единствено в тази зона.

Тук продължава да се таксува прекъсването, има дори предупредителни табели, които са противозаконни и следва да бъдат отстранени

Влязохме в дискотека " Зангадор”, с цел да потърсим шефа. Сервитьорката в началото твърдеше, че не бил в обекта. След няколко минути обаче извън ни откри чернокоса жена с къси дънки, която се показа за началник. След като разбра, че беседва с кореспондент, тя сподели, че не счита да дава пояснения, само че след това, дъвчейки нервно дъвка, сподели, че не правели нищо неправилно. Имали право да събират тази такса и щели да продължат да го вършат. Щом включихме камерата обаче, тя изненадващо промени държанието си. Твърдеше, че е елементарна барманка и не знае нищо за никакъв паркинг.

Впоследствие сътрудниците от Флагман.бг узнаха, че въпросната жена се споделя Дида и е жена на наемателя Николай Петров, т.е. тя е шефката на дискотеката. Пред Флагман.бг тя настояваше, че не правят нищо неправилно, тъй като имали контракт за този парцел – със " Софийски имоти”. Именно тук е разковничето, защото предприятието към Столична община претендира за собствеността на този имот, само че по документи той е на Община Приморско. " Софийски имоти” имат остарял нотариален акт със съмнителна стойност, който даже не е показан пред съда, само че даже и да приемем, че този парцел е противоречив, то договорът на компанията със " Софийски имоти” е до 2018 година Отдавна е изминал и към днешна дата няма безусловно никаква стойност. За похлупак Община Приморско не е разрешавала това да бъде заплатен паркинг.

Философията на кмета на Приморско Димитър Германов и на кмета на Китен Николай Марков е такава, че желаят да се обезпечи колкото е допустимо повече безвъзмездни паркоместа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР