Наемателите на нежилищни общински имоти ще плащат 50 % наем

...
Наемателите на нежилищни общински имоти ще плащат 50 % наем
Коментари Харесай

Намалиха с 50% наема на бизнеса до март, засегнат от COVID-19 в Пловдив

Наемателите на нежилищни общински парцели ще заплащат 50 % наем за първите три месеца на годината. Това гласоподаваха 43-ма общински съветници, откакто отхвърлиха предлагането на " Демократична България " за този интервал бизнесът да бъде освободен от наем.

По време на разискванията Йордан Иванов от " Демократична България " съпостави обстановката с това човек няколко месеца да не получавате кабелна телевизия, само че да е задължен да заплаща. В поддръжка на изказванието на Иванов общинският консултант Георги Величков даде образец, че негов другар е изтеглил заем от 10 000 лева за заведението си. При следващото затваряне обаче се наложило да изхвърли продуктите, закупени с заема. По този метод осъществил големи загуби, съобщи " Марица ".

Пред съветниците излезе и, която изиска ограничаващите ограничения да провокират реципрочна поддръжка.

" Смятам, че бизнесът би трябвало да действа, работейки. Тъй като при нас беше неразрешено да работим, отправихме писма до разнообразни институции за ответни ограничения за подкрепяне на сектора и обезщетения. Молим да преразгледате точка 4, тъй като е нереално - за интервалите на тотално затваряне над 7 месеца - визиите си обстановката по какъв начин можем да съществуваме с 0 приход. За нас е нереалистично ", уточни и Кръстина Миткова - представител на " Сдружение на заведенията " в Пловдив. Тя предложи в интервала на затваряне да бъдат опростени 100% наемите им, а до края на годината - на 50%, както и тротоарното право със същия %. Това предложение, обаче, бе подкрепено от едвам 17 съветници.

С гласуването на предлагането на зам.-кмета Величко Родопски 50 на 100 от дължимия наем за март ще платят и учебните столове и павилиони. Наемателите на общинските нежилищни парцели би трябвало да внесат искане за корекцията, както и документи, че са били наранени от налагането на противоепидемичните ограничения.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР