Наемателите на магазините в подлез Тримонциум настояват наемите на обектите

...
Наемателите на магазините в подлез Тримонциум настояват наемите на обектите
Коментари Харесай

Търговци искат опростяване на наемите

Наемателите на магазините в подлез " Тримонциум " упорстват наемите на обектите им да бъдат опростени за интервала на изключителното състояние. Те се сплотиха в подписка адресирана до кмета Здравко Димитров, заместник-кмета Илия Кирчев, шефът на Оперативна програма " Общински пазари " Запрян Тодоров и Областната администрация, в която обясниха, че са пострадали от пандемията, обектите им са били затворени, а в това време са получили фактури за дължимите наеми.

В писмото наемателите упорстват да им бъдат опростени наемите за април и май, написа Trafficnews. Всички те са затворили поради апела на държавното управление да спрат активност. От друга страна огромна част от тях обаче не попадат в секторите, за които бе гласувана и призната такава облекчителна мярка от Общински съвет Пловдив.

Тези, за които бе избран гратисен интервал, за който да отпаднат отговорностите им за наем за общински парцели, са неразрешените със заповед на Министъра на опазването на здравето - школи по изкуствата и занаятите, галерии, културно-развлекателни и научни действия, фондации и сдружения с нестопанска цел, разрастващи публично потребна активност, спортни обекти, увеселителни и игрални зали, нощни заведения, питейни заведения, заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР