Наематели на пасища,които получават субсидии за тях, секат масово и

...
Наематели на пасища,които получават субсидии за тях, секат масово и
Коментари Харесай

Нова схема с незаконната сеч

Наематели на пасища,които получават дотации за тях, секат всеобщо и горите в близост. Екип на bTV дружно с горски инспектори разкри сходна скица в Старозагорско. Нарушителят е сключил контракт с общината за стотици декари пасища. Докато ги чисти, сече гора. Машините се чуват в цяло Мусачево. Кметът Донко Дойчев знае, само че няма пълномощия да ги спре.

„ Доколкото разбрахме, едното съвсем е изсечено,което е 43 декара, другото е 23, сега секат и него. Чувате машинките, които бръмчат, тези господа са влезнали в държавен горски фонд”, показва горският контрольор Юсеин Шакиров.

 Незаконна сеч

Фирмата, сключила контракт е в края на селото. Собственикът се крие.

 Незаконна сеч

Истинската експанзия против екипа нa bTV стартира, когато пробват да снимат камионите с отсечени дървета.

Бутат оператора, заплашват, че ще счупят камерата.

Става ясно,че горските към този момент са съставили 8 акта,но сечта не стопира. " С тези хвърчащи листове за разчистване на пасища, до това води”, отбелязва Шакиров.

Според сътрудника му Георги Дончев актовете, формирани на секачи с неразбираеми трудови правни отношения с компанията може да доведат до това „ един нискообразован служител” да излезе отговорен, а шефовете му да излязат чисти.

Кметът на община Гълъбово е издал заповед за прекъсване на сечта. Ако компанията въобще бъде глобена, ще е с санкция от 100 до 3000 лв..



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР