Наемът на къща стига 2000 евроЦените на панелките в София

...
Наемът на къща стига 2000 евроЦените на панелките в София
Коментари Харесай

Панелките в София поскъпнали с 8%

Наемът на къща стига 2000 евро


Цените на панелките в София са се повишили с 8% през първите осем месеца на тази година. Средно жилищата в столицата са поскъпнали с 11 на 100, като най-голямо е нарастването при монолитното строителство – с 12%. Това демонстрират данните на организации за недвижими парцели.

Интересът към дребните жилища – с една и две стаи понижава, а в това време пораства търсенето на тристайни и многостайни жилища. Средната цена на квадратен метър пораства от 766 евро на кв. м през 2014 година до 1199 евро на кв. м сега. Причината за засиления интерес към по-големи жилища е, че в последните три години пазарът е движен основно от купувачи, които получават жилища за лично прилагане и в по-малка степен с капиталова цел, изясни Младен Митов, анализатор в “Явлена ”.

Средният наем на двустаен апартамент от средновисокия и високия сегмент се усилва, като варират сред 950 и 1200 евро и 1300-1600 евро за тристаен, регистрира Свобода Коджаманова, управител в консултантската компания Colliers. При къщите наемите доближават до 2000 евро.

Коджаманова открои като наклонност и възходящият интерес към жилища отвън София, а в топ три на желаните квартали се подреждат “Малинова котловина ”, “Младост ” и “Изток ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР