Наемането на работна ръка в САЩ е скочило миналия месец

...
Наемането на работна ръка в САЩ е скочило миналия месец
Коментари Харесай

Американските работодатели прибавиха солидните 266 000 работни места през ноември

Наемането на работна ръка в Съединени американски щати е скочило предишния месец до най-високото си ниво от януари. Въпреки комерсиалните спорове, които вършат бизнеса внимателен, работодателите са разкрили 266 000 работни места, съобщи Асошиейтед прес.
Безработицата се е намалила до 3,5 на 100 по отношение на 3,6 % през октомври, което е 50-годишен най-малко, заяви през днешния ден американското министерство на труда. Заплатите са нарастнали с 3,1 % през ноември на годишна основа, показва Българска телеграфна агенция.
Значителното нарастване на новооткритите работни места опровергава ширещото се мнение, че фирмите изпитват усложнения в намирането на служащи на фона на толкава ниска безработица. Значителното наемане би трябвало да поддържа потребителските разноски - основен мотор за растежа, откакто фирмите понижиха разноските си за вложения, а износът замря.
Месечният напредък на заетостта се е ускорил от лятото, като за миналите три месеца междинната стойност е 205 000 открити работни места по отношение на 135 000 през юли.
Стабилното наемане оказва помощ за успокояването на потребителите, че стопанската система пораства и че работните им места и приходи са сигурни, което пък предизвиква харченето. Потребителските разноски станаха още по-голям мотор на растежа, защото комерсиалните спорове на администрацията на президента Доналд Тръмп понижиха износа и накараха доста компании да понижат разноските.
Новите опасения, че търговията ще спъне американската стопанска система намалиха котировките по-рано тази седмица, откакто Тръмп сподели, че може да изчака до след президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година за сключването на авансово комерсиално съглашение с Китай
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР