Наемането на граждани от страни извън ЕС като сезонни работници

...
Наемането на граждани от страни извън ЕС като сезонни работници
Коментари Харесай

По-бързо наемане на работници от страни извън ЕС одобри правителството

Наемането на жители от страни отвън Европейски Съюз като сезонни служащи в България ще става с 20 дни по-бързо. Това ще е допустимо, защото държавното управление редуцира оптималния период за одобрение или отменяне на молбите за визи за дълготрайно престояване от жители на трети страни от 35 на 15 календарни дни.

Според ръководещите смяната ще сътвори условия за по-бързо култивиране на заявките на лица, които желаят да правят трудова активност като сезонни служащи у нас, и ще спомогне за по-ефективното облекчаване на потребностите на българските работодатели от работна мощ за задачите на сезонна претовареност.

Българските работодатели от дълго време се стремят да компенсират дефицита на квалифицирани фрагменти в страната с импорт на работна ръка от чужбина. Тъй като обаче заплатите в България няма по какъв начин да примамят добре квалифицирани експерти от други европейски страни, от ден на ден се залага на привличането на фрагменти от страни, които не са страни членки на Европейски Съюз.

На последната си конференция за 2018 година Министерството на труда и обществената политика разгласи, че до момента в който тогава проблемите на хората с увреждания бяха фокус на обществената политика на държавното управление, то през тази година изключително внимание ще бъде обърнато точно на очертаващия се изострен дефицит на работна ръка в страната. Тогава отрасловият министър Бисер Петков означи, че България към този момент има двустранни съглашения за трудова миграция с Армения и Молдова, а договаряния не престават да се водят с Украйна, Беларус и Грузия. /economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР