Надзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри Теодора Петкова да поеме

...
Надзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри Теодора Петкова да поеме
Коментари Харесай

Теодора Петкова сменя Хампарцумян начело на УниКредит Булбанк

Надзорният съвет на УниКредит Булбанк утвърди Теодора Петкова да поеме позициите на ръководител на Управителния съвет и основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк. Промяната ще влезе в силa на 1 май 2019 година след приемане на нужните регулаторни утвърждения от Българска народна банка.

Теодора Петкова ще замести Левон Хампарцумян, който ще остане на тези позиции до края на април 2019 година, когато изтича неговият мандат след 18 сполучливи години отпред на най-голямата банка в България. През идващите няколко месеца той ще работи с определения правоприемник за равномерен преход към новото ръководство. Левон Хампарцумян остава зает с банката и ще поеме надзорни функционалности. Пред Actualno.com от банката потвърдиха, че на по-късен стадий ще стане ясно какви ще бъдат съответните надзорни функционалности, които ще поеме господин Хампарцумян.

„ За мен е чест да бъда част от общността на УниКредит. Основната ни цел през всичките тези години е била непрестанно да се подобряваме, да бъдем мощен, постоянен, предвидим и виновен сътрудник на над един милион жители, семейства, дребния бизнес, огромните акции и локалните общности. Гордея се с постигнатото от клиентите ни и от сътрудниците ми. УниКредит Булбанк е мощна, постоянна и добре готова за предстоящ напредък и съм уверен, че Теодора е верният човек да продължи този път и да води банката напред “, разяснява Левон Хампарцумян, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк.

„ Много съм щастлива за предоставената ми опция и за идната ми работа с екипа, с който ще надграждаме триумфа на УниКредит Булбанк “, сподели Теодора Петкова. Тя е сегашен риск шеф на банката и член на УС на УниКредит Булбанк.

Теодора Петкова е член на УС и основен риск шеф на УниКредит Булбанк. Тя е ръководител на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет. Тя стартира кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 година и става старши управител на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 година От 2009 до 2015 година Теодора е шеф на ръководство „ Кредитен риск “, а от септември 2015 година е шеф на Международния център в „ Корпоративно, капиталово и частно банкиране “. Теодора Петкова е член на Надзорния съвет на УниКредит Кънсюмър Файненсинг и има дълголетен опит като член на Борда на шефовете на УниКредит Факторинг. Тя е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на University of Minnesota и от Vienna University of Economics and Business.

Редактор: Милена Славкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР