Надзорният съвет на Първа инвестиционна банка е взел решение да

...
Надзорният съвет на Първа инвестиционна банка е взел решение да
Коментари Харесай

ПИБ сменя и финансовия си директор Живко Тодоров

Надзорният съвет на Първа капиталова банка е взел решение да приключи контракта на основния си финансов шеф Живко Тодоров, считано от 2 април. Това оповестява кредитната институция в писмо до вложителите.

Все още не е разгласен наследника на Тодоров. Предстои смяната в управителния съвет на банката да бъде Търговския указател след координиране с Българската национална банка.

Това е втората сериозна смяна в ръководството на банката, откакто на 20 март Неделчо Неделчев напусна позицията основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет. За нов основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на Fibank бе определен Никола Бакалов.

Както "Банкеръ " заяви, на 31 март Надзорният съвет на ПИБ даде позитивна оценка на кандидатурата на Ралица Богоева за член на Управителния съвет и изпълнителен шеф. Реално, Богоева попълня ръководството на банката, откакто Никола Бакалова го оглави.

В края на предходната година от ПИБ оповестиха, че възнамеряват нарастване на капитала посредством обществено предложение на акции. В момента той е в размер на 110 000 000 лв., разпределени в същия брой акции с номинал от по 1 лев.

Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев са двамата огромни акционери, като всеки от тях държи по 42.50% от книжата с право на глас. Останалите 16 500 000 броя или 15% от капитала на банката са благосъстоятелност на други акционери локални и задгранични юридически и физически лица, притежаващи акции, предмет на свободна търговия на "Българската фондова борса " (free-float).

На 20 февруари обаче от Комисията за финансов контрол излязоха с решение, че регулаторът отхвърля да издаде удостоверение на проспект за първично обществено предложение на акции, които да бъдат издадени от "Първа капиталова банка " АД. Но от банката увериха, че "продължават да извършват своя проект за нарастване на капитала "

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР