Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса одобри проект на Договор

...
Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса одобри проект на Договор
Коментари Харесай

Касата освобождава резерв за по-скъпите клинични пътеки за деца

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса утвърди план на Договор за изменение и допълнение на Националния рамков контракт за медицинските действия сред НЗОК и Българския лекарски съюз за 2018 година Анексът отразява нарастването на цените на огромен брой клинични пътеки с сред 10-30%, като е обърнато изключително внимание на неонатологичните и педиатричните пътеки.

В региона на неонатологията нарастването на клиничните пътеки е с 20-30%, т.е. от 1440 лв. до 1670 лв..

Също с 20-30% е и нарастването на клиничните пътеки за лекуване на деца. Това значи от 840 лв. до 2 400 лв..

Лекарите желаят от НЗОК по-скъпи клинични пътеки в педиатрията
Лекарите желаят от НЗОК по-скъпи клинични пътеки в педиатрията

Ниската цена е за сметка на заплащането на труда на лекарите и медицинските сестри, показва Маджаров

100% е нарастването на клиничната пътека за септични (бактериални) артрити и остеомиелити при деца под 18-годишна възраст - 2400 лв..

Пътеките за диагностика и консервативно лекуване на онкологични и онкохематологични болести, зародили в детската възраст, пък се усилват с 30% - 1300 лв..

Надзорният съвет реши да се освободят средства в размер на 50 000 лева от " Резерв, в това число за непредвидени и неотложни разноски ", с които да се усилят средствата за здравноосигурителни заплащания за болнична здравна помощ през 2019 година Целта е да се обезпечат финансово увеличените цени на клиничните пътеки.

Не се чакат проблеми с отчитането на изпълнителите на болнична здравна помощ по подписаните им контракти с НЗОК, защото измененията ще бъдат софтуерно обезпечени в осведомителната система на НЗОК.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР