Надзирателите в затворите отново излизат на протест. Синдикат на служителите в

...
Надзирателите в затворите отново излизат на протест.
Синдикат на служителите в
Коментари Харесай

Надзирателите отново излизат на протест

Надзирателите в пандизите още веднъж излизат на митинг.

Синдикат на чиновниците в пандизите в България показва поддръжка за взаимните дейности в протестната проява на КТ " Подкрепа " и КНСБ, оповестена за 11 ноември от 11,00 часа пред Народното събрание в София.

ССЗБ се причислява към настояванията на КТ " Подкрепа " и КНСБ и упорства за нарастване на средствата за заплати в Бюджет 2023 година за заетите в обществения бранш и всички сфери на стопанската система.
 Надзирателите желаят обещаните пари, прилагане на насъбран отпуск и по-добри условия
Надзирателите желаят обещаните пари, прилагане на насъбран отпуск и по-добри условия

Синдикатът на чиновниците в пандизите се оплаква, че им оказват напън, когато откриват нередности

Очакваното от обществото високо професионално равнище в бранш " Сигурност " би трябвало да бъде стимулирано от условия на работа, съответни на тези в другите страни членки на Европейски Съюз, и от предсказуема система на възнаграждение, която отразява значимостта на дилемите, които чиновниците имат, показват от синдиката.

Те напомнят, че са провели редица митинги, шествия и акции, като в последните 13 години това е била единствена последна мярка настояванията им да бъдат чути.

От ССЗБ упорстват Министерският съвет да внесе законопроект за държавния бюджет за 2023 година, който залага нарастване на минималната работна заплата от 710 лева на 850 лева и актуализация на заплатите в бюджетния бранш с 15%.

Те приканват министърът на правораздаването да поддържа настояванията на чиновниците в пандизите.
 Надзирателите в пандизите оповестиха протестна подготвеност
Надзирателите в пандизите оповестиха протестна подготвеност

Служителите на пандизите са изпратили писмо, с което желаят среща с министъра на правораздаването

Припомняме,  още при започване на годината за нарастване на заплатите и против желанията за отделяне на дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в независима конструкция отвън Министерство на вътрешните работи . Въпреки че им беше дадено нарастване на възнагражданията с актуализацията на бюджета в средата на годината, надзирателите не се отхвърлиха да стачкуват.

Основните им претенции останаха за нарастване на главните хонорари на чиновниците в Министерството на вътрешните работи с 20% и започване на действителна и цялостна смяна в Министерство на вътрешните работи и профилираните дирекции в Министерство на правосъдието.

На 12 юни 2022 още веднъж излязоха на митинг още веднъж с съществени претенции за по-високо възнаграждение, по-добри условия на труд и за преструктуриране на системата, което да докара до понижаване на натовареността в огромните затвори в страната.

През юли 2022 година правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова в пандизите да бъдат увеличени с 300 лв. , само че полученото, което още веднъж изкара пред Съдебната палата в София на 29 юли 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР