Надзирателите в затворите и съдебните охранители спират протестите, стана ясно

...
Надзирателите в затворите и съдебните охранители спират протестите, стана ясно
Коментари Харесай

Надзирателите в затворите и съдебните охранители спират протестите

Надзирателите в пандизите и правосъдните охранители стопират митингите, стана ясно след няколкочасовата среща с управлението на правосъдното ведомство, на която финално бяха разпределени плануваните в допълнение 15 млн. лв. за заплати. Така парите за характерни условия на труд от 95 лв. скачат на 190 лв., показва Българска телеграфна агенция.

 Цачева синдикати охранители Министерство на правораздаването, пресцентър

В осъществяване на поетия ангажимент от министър-председателя Бойко Борисов за отпущането на спомагателни 15 млн. лева за Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ и Главна дирекция „ Охрана “ през днешния ден се организира следващата среща на министъра на правораздаването Цецка Цачева със синдикалните организации на двете дирекции. На срещата в Министерството на правораздаването участваха представители на Синдиката на чиновниците на пандизите в България, Синдикат „ Охрана “ и административните управления на двете основни дирекции.

 
В края на март министър Цачева подписа заповед, с която се изравниха  възнагражденията за характерните условия на труд на двете основни дирекции с тези на чиновниците от Министерство на вътрешните работи. Заповедта влезе в действие със задна дата от 1 януари 2018 година и с нея сумата за характерни условия на труд от 95 лева стана 190 лева
 
Днешното контрактувано нарастване ще е в действие със задна дата - от март 2018 година, и ще обгръща 1149 чиновници от Главна дирекция „ Охрана “ и 2884 от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “. Това са чиновници, които работят по Закона за Министерство на вътрешните работи, само че в заплатите им бяха много по-ниски от тези на сътрудниците им в Министерство на вътрешните работи на аналогични длъжности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР