Надзиратели в затворите излизат на протест пред Министерството на правосъдието.

...
Надзиратели в затворите излизат на протест пред Министерството на правосъдието.
Коментари Харесай

Надзирателите в затворите излизат на протест

Надзиратели в пандизите излизат на митинг пред Министерството на правораздаването. Преди ден недоволните чиновници изпратиха позицията си с осем въпроса към министерството. От Синдиката на чиновниците в пандизите в България задават въпрос към Министерството на правораздаването дали планува да заложи нарастване на заплатите в секторите Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " и Главна дирекция " Охрана " в плана за Бюджет за 2023 година.
 
В позицията си надзирателите упорстват да получат от ведомството повсеместен разумно привързан проект с разбор за поетапно прекосяване от разбъркан към 12-часов режим на работа в Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ". От синдиката показват също, че Комитетът срещу изтезанията към Съвета на Европа и европейските правила за пандизите е издал рекомендации в последния си отчет, касаещ системата на пандизите у нас. Те желаят правосъдното министерство да излезе с позиция по въпроса и да разяснява обществено констатациите от предходни отчети за положението на пандизите.
 
От организацията упорстват още да получат проекти за предварителна защита и противопоставяне на експанзията против чиновниците в пандизите, както и за прилагане на отсрочения не по виновност на надзирателите заплатен годишен отпуск от минали години в размер на общо над 100 000 работни дни.
 
Представителна група от старозагорския затвор ще се причисли към националния митинг на Синдиката на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) в столицата пред Министерството на правораздаването.
" Липсата на разговор с ръководещите ни предизвика да изразим своите претенции по този метод ", сподели ръководителят на синдиката в Стара Загора Иван Коцев, представен от БНР. Той напомни, че недоволството на надзирателите е подбудено от измененията в графиците на работа, с които 24-часовите смени се заменят с 12-часови.
 
Припомняме, че в отворено писмо, изпратено до служебния министър на правораздаването Крум Зарков на 13 октомври, Синдикатът на чиновниците в пандизите в България разгласи протестна подготвеност. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР