Надзиратели в затворите и служители на съдебна охрана излязоха на

...
Надзиратели в затворите и служители на съдебна охрана излязоха на
Коментари Харесай

Надзиратели в затворите пишат до европосланиците за проблемите в затворите

Надзиратели в пандизите и чиновници на правосъдна защита излязоха на митинг пред Съдебната палата в София. Исканията им са за равнене на възнагражденията им с тези в Министерство на вътрешните работи и на останалите работещи в бранш " Сигурност " и попълване на свободните щатни бройки.

Протестите ще продължат всеки ден в разнообразни градове на страната, а на 24 февруари ще се съберат пред постройката на Министерството на правораздаването на първия си народен митинг, оповестява БНР.

Според Красимир Бекяров от Синдикат " Охрана " диалог с институциите има, само че няма средства. " Доколкото си припомням, неотдавна се дадоха 100 млн. на Министерство на вътрешните работи ", припомни Бекяров.

" Девет години имаме прелестен разговор с всички екипи на Министерството на правораздаването. В същото време получаваме отговор " В идващия бюджет ", което е, меко казано, лицемерно към този момент. Ресурсът от самообладание ни се изчерпа. До цялостно осъществяване на нашите претенции не престават митингите ", разяснява Ивайло Григоров от Синдиката на чиновниците в пандизите.

Той сподели, че ще бъде квалифицирано писмо до посланиците на страните членки на Европейския съюз, в което ще упорстват министрите на правораздаването в Европейски Съюз да се запознаят с проблемите в българските затвори, защитата на правосъдните здания и заплащането на чиновниците.

„ И да преценяват обикновено ли е за държавна-членка на Европейски Съюз, чиновници със специфичен статут да получават под междинната заплата за страната “, добави Григоров, представен от БГНЕС.

Днес на митинг излизат надзиратели и чиновници на правосъдната защита в областите София-град, София област и Кюстендил. До 24 февруари, за когато е планувано да се организира народен митинг под надпис " Европа и за нас " пред постройката на Министерството на правораздаването, всеки ден ще има митинги пред постройките на правосъдните покои. На 23 февруари недоволството ще обхване всички затвори, като пред административните здания ще излязат над 3 000 души в един ден.

До 10 март, когато е очакван протест - шествие, който ще потегли от Министерство на правораздаването, ще премине през Министерство на финансите и ще спре пред Министерски съвет през ден по график ще продължат митингите пред териториалните подразделения на двете дирекции - Групово дело " Изпълнение на наказванията " и Групово дело " Охрана ".

На 26 март чиновници на пандизите и правосъдна защита ще стачкуват на място съобразено с визитата на министрите на правораздаването на страните членки на Европейски Съюз от календара на Българското председателство на Съвета на Европа. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР