Надзиратели в главния затвор в Коста Рика часове наред дебнаха

...
Надзиратели в главния затвор в Коста Рика часове наред дебнаха
Коментари Харесай

В Коста Рика заловиха котка, пренасяла телефони за затворници

Надзиратели в основния затвор в Коста Рика часове наред дебнаха котка, която внасяла мобилни телефони за пандизчиите, оповестиха през вчерашния ден управляващите, представени от Франс прес и Българска телеграфна агенция.
Котката предявител била хваната след петчасово търсене, тъй като се скрила в канализационните тръби, незабавно щом надзорник от близкия до столицата затвор "Ла промяна " в Сан Рафаел де Алахуела, я забелязал.
"Беше ни доста мъчно, тъй като се беше промъкнала в канализацията ", сподели пред публицисти Пабло Бертоси, шеф по сигурността на местата за задържане.
Когато котката най-сетне се появила и била хваната, на гърба й имало раница с два мобилни телефона, зарядно устройство и две СИМ карти.
Акцията била извършена в изискванията на растяща угриженост на управляващите в Коста Рика, че в пандизите незаконно се внасят мобилни телефони, които лишените от независимост употребяват за телефонни измами.
Престъпни групи постоянно употребяват животни за предаване на колета на излежаващи присъди лица. През 2015 година гълъб с дрога, прикрепена за крачетата, беше заловен при долитане в пандиза "Ла промяна ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР