Надзиратели от пловдивския затвор излязоха на мълчалив протест днес. Служителите

...
Надзиратели от пловдивския затвор излязоха на мълчалив протест днес. Служителите
Коментари Харесай

ОБЗОР: Лиляна ще бъде под арест в болница в Пловдив, надзирателите на протест

Надзиратели от пловдивския затвор излязоха на безмълвен митинг през днешния ден. Служителите се включиха в националното неодобрение на целия бранш „ Сигурност “, като главните им претенции са за нарастване с най-малко 25% на заплатите, повече и непрекъснати обществени придобивки, нарастване на щата.

Пловдивският областен съд наложи най-тежката мярка за неотколнение - задържане под стража за 30-годишната Лиляна Халкалиева, упрекната за убийството на 8-годишната си щерка Вилияна в село Желязно.

АПИ може да подписа контракт с „ Трейс холд груп” за новия лъч на Околовръстното шосе на Пловдив от Скобелева майка до Асеновградско шосе, даже и сега да текат обжалвания. Това е разпоредил Върховният административен съд, който анулира решението на Комисия за защита на конкуренцията за предварителното осъществяване.

Докато се мъчим да си отговорим - има ли далавера с цените на горивата и би трябвало ли да бъде отстранен акциза им, един моторист заподозря огромна петролна компания в опит да прецака потребителите.

Притеснителната обстановката се разиграва на бензиностанция на един от изходите на София. В свое видео, качено в YouTube, Мирослав Димов демонстрира по какъв начин OMV взима такса „ Подръж револвера “. И това той схваща напълно инцидентно. Докато се чуди какво гориво да сипе в резервоара си, вижда по какъв начин машината регистрира няколко стотинки ползване.

Дърво се стовари върху два леки автомобила тази заран в пловдивския регион Тракия. Инцидентът е станал към 8 часа пред блок 144.

Mизерия и отпадъци по пейките и алеите затрупват най-големия парк в Кършияка парк „ Рибница”. За това алармираха читатели на TrafficNews , които живеят в региона и всекидневно посещават мястото за отдих.

Пещера „ Добростански бисер “ отваря за гости на 10 юни. Това се случва след над едномесечно закъснение, което бе породено поради приключването на договорните връзки с Регионалната ревизия на околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив.

Ще наложат глоба на водача от градския превоз по линия номер 21 опитал се да мами пасажерите, като им взимал парите и не им давал билет за пътуването. За това заяви шефът на „ Организация и надзор на транспорта” Георги Стоилов.

Проблемите в квартал „ Гладно поле” не престават, като от през вчерашния ден стотици поданици в квартала са без водоподаване поради разкъсан тръбопровод. Освен на ул. „ Богомил”, без вода са и хората в края на ул. „ Славянска”, както и общежитията към Техническия университет.

България е страната в Европа, записала най-голямо нарастване в броя на предоставена краткотрайна протекция на украинци за април. Ръстът идва на база записаните през март стойности в страната ни. Въз основа данни на Eurostat за въпросния месец броят на бежанците, получаващи краткотрайна протекция, се е нараснал в общо 9 държави-членки на Евросъюза. Първа е страната ни с растеж от 30 965 души , след което се подрежда Литва с 21 800 нарастване.

Кметът на Раковски Павел Гуджеров показа план по построяването на чисто нова „ Многофункционална спортна зала – Раковски”. Теренът, който е селекциониран за ситуиране на оборудването е към този момент съществуващата спортна база с недостроено учебно заведение в нея. Мястото е с доста добър транспортен и пешеходен достъп, с огромен паркинг ситуиран наоколо, което дава опция за добра организация и логистика на огромни събития.

Тежка злополука е станала на пътя Асеновград – Смолян, алармираха консуматори в обществените мрежи. Инцидентът е станал в сектора сред Бачково и Наречен, като в него са взели участие най-малко два автомобила. По онформация на полицията, злополуката е станала малко след 16 часа в сектора сред Бачково и разклона за Юговско ханче.

Пътническият трен от София до Стара Загора е спрян на в региона на гара „ Пловдив Разпределителна”. В региона е цялостно с полиция и жандармерия, съобщи кореспондент на TrafficNews.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР