Надзиратели и съдебни охранители започват от днес регионални протести, а

...
Надзиратели и съдебни охранители започват от днес регионални протести, а
Коментари Харесай

Надзиратели и съдебни охранители започват протести

Надзиратели и правосъдни охранители стартират от през днешния ден районни митинги, а за събота възнамеряват и огромен митинг в София, заяви за БНР Емил Колев, ръководител на синдиката " Областно звено защита “ в Добрич.   Надзиратели и правосъдни охранители обвиняват Министерството на правораздаването, че не е изпълнило уговорката за нарастване на заплатите в бранша с по 300 лв. от 1 юли, а единствено със 125.   " До края на седмицата ще бъдат районни митинги, а в събота ще създадем народен митинг пред Министерство на правораздаването, пред Министерство на финансите, в случай че би трябвало ще отидем и пред Министерски съвет ", посочи Колев.
Правосъдното ведомство, от своя страна, разгласиха разбивка, която демонстрира, че главните заплати на тези категории чиновници се покачват със 125 лв. и с нарастванията на спомагателните хонорари, както и с внасяните от работодателя осигуровки, сумата доближава 300.

Междувременно от Браншовата камара " Пътища " обвяха, че от сряда пътните строители ще стартират безсрочна стачка в цялата страна. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР