Надяваме се в началото на лятото тази криза да е

...
Надяваме се в началото на лятото тази криза да е
Коментари Харесай

Дончев: Възможно да се въведе излизането от дома само с декларация

„ Надяваме се при започване на лятото тази рецесия да е зад тила ни. Но след тази пандемия светът ще е друг. Държавата ще направи всичко допустимо, с цел да смекчи последствията от нея ”. Това съобщи в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев. Той обаче не се нае да предвижда дали ще се наложи удължение на изключителното състояние.

„ Ако се наложи, няма да се поколебаем да вземем още по-строги ограничения против разпространяването на ковид. По този въпрос не би трябвало да има разнообразни гледни точки ”, безапелационен бе Дончев.

По думите му, е допустимо да се вкара излизането от вкъщи единствено с декларация или пък за несъмнено време и в избран периметър. И изрази мнение, че няма да се усети дефицит на болнични кревати, тъй като в полеви лечебни заведения могат да се трансфорат още десетки пространства у нас.

„ От позиция на кревати и съоръжение мисля, че ще се оправим. Това, което би било проблем в тежка обстановка, е неналичието на медицински личен състав. Съвсем скоро ще бъде налична електронна система, през която хората ще могат да ревизират дали са били в контакт с болен от COVID-19 “, разясни Дончев.

По отношение на мярката 60/40, Дончев съобщи, че е мъчно да се планува какъв брой компании ще се възползват от нея.

„ Тези наши дейности имат за цел да дадат късмет на работодателя да не изпраща служащите си на борсата. Някои дребни бизнеси може след това да се рестартират, само че за огромните това ще е мъчно ”, разяснява Дончев.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР