Надяваме се в началото на лятото тази криза да е

...
Надяваме се в началото на лятото тази криза да е
Коментари Харесай

Вицепремиерът Дончев: Няма да се поколебаем за по-строги мерки

" Надяваме се при започване на лятото тази рецесия да е зад тила ни. Но след тази пандемия светът ще е друг. "

Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова телевизия, като добави, че страната ще направи всичко допустимо, с цел да смекчи последствията от здравната и икономическата рецесия. Той не се нае да предвижда дали ще се наложи удължение на изключителното състояние, което понастоящем е въведено до 13 април.

" Ако се наложи, няма да се поколебаем да вземем още по-строги ограничения против разпространяването на ковид. По този въпрос не би трябвало да има разнообразни гледни точки ", безапелационен беше Дончев. Той разясни, че е допустимо да се вкара излизането от вкъщи единствено с декларация или пък за несъмнено време и в избран периметър .

Вицепремиерът акцентира, че ръководещите пробват по всякакъв начин да смъкват товара, който носи здравната ни система. Той изрази мнение, че няма да се усети дефицит на болнични кревати, тъй като " още десетки пространства " може да се трансфорат в полеви лечебни заведения . " От позиция на кревати и съоръжение мисля, че ще се оправим ", съобщи Дончев.

Според него " напълно скоро " ще бъде налична електронна система , през която хората ще могат да ревизират дали са били в контакт с болен от COVID-19.

Той разяснява и мярката, съгласно която в продължение на три месеца страната ще изплаща 60% от заплатите на чиновниците на затруднените компании: " Трудно е да се планува какъв брой компании ще се възползват. Но тези наши дейности имат за цел да дадат късмет на работодателя да не изпраща служащите си на борсата. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР