Надяваме се повече хотели да отворят и да посрещнат своите

...
Надяваме се повече хотели да отворят и да посрещнат своите
Коментари Харесай

Зам.-министър на туризма с подробности за изискванията към хотели и ресторанти

Надяваме се повече хотели да отворят и да посрещнат своите посетители. Разчитаме доста на българските туристи, чакаме да дойдат и задгранични туристи. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева.

Хотелите би трябвало да бъдат готови по доста добър метод за посрещането на туристите. Издали сме инструкции какво би трябвало да вършат местата за настаняване и заведенията за хранене. Дезинфекцията, постоянното разчистване и проветряване на стаите и местата за хранене са наложителни. Трябва да се съблюдава условието за физическа отдалеченост в общите пространства. Рецепцията е доста значим център, където би трябвало да се съблюдава ред. Указанията се грижат еднообразно както за туристите, по този начин и за личния състав, съобщи Георгиева, като посочи, че личният състав би трябвало наложително да е с маски и ръкавици.

Местата за настаняване би следвало да са изготвили проект за деяние в тази ексцентрична обстановка. Освен ограниченията за стерилизация, би трябвало да има и направени процедури по какъв начин личният състав да поддържа връзка с клиентите, добави тя.

23 са плажовете по Черноморието с нулеви цени на чадъри и шезлонги

Общите санитарни правила са наложителни, оттук насетне всеки шеф на хотел може да добави разпоредбите за съответното място, разясни зам.-министърът на туризма.

По думите на Георгиева не би трябвало да има обстановки, в които туристите да би трябвало да си носят спално долни дрехи.

СПА центровете могат да работят пълноценно, спазвайки санитарните правила., съобщи Ирена Георгиева.

Тя изясни още, че в случай че има екскурзиант със признаци на COVID-19, той би трябвало да бъде настанен в особено планувано за това помещение в местата за настаняване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР