"Надяваме се да има най-накрая мир. Ако се изпълняват всички

...
"Надяваме се да има най-накрая мир. Ако се изпълняват всички
Коментари Харесай

Шефът на Народната полиция в ЛНР ексклузивно пред БЛИЦ за края на войната в Украйна

"Надяваме се да има най-сетне мир. Ако се извършват всички сделки по примирието, това ще стане. Дано и другата страна да бъде прецизна в това. "

Така полковник Михаил Филипоненко, шеф на ръководството на Народната милиция в ЛНР разяснява извънредно пред БЛИЦ днешното решение за помирение с Донецк.

Както БЛИЦ писа, през днешния ден Донецката национална република (ДНР) и Луганска национална република (ЛНР) издадоха заповед за цялостно и безсрочно преустановяване на огъня. То влиза в действие от среднощ на 21 юли.

Все отново, полк. Михаил Филипоненко изрази подозрение пред БЛИЦ, че това може и да не е дефинитивно помирение.

"За страдание, практиката до момента демонстрира, че от време на време дадена страна нарушава примирието, нека и този път да не стане по този начин. Надяваме се, че въпреки всичко няма да се стигне до преустановяване на сделките, още повече, в този момент в Украйна има нов курс ", разяснява той пред БЛИЦ.

Той призна, че има разлика в ръководството по времето на Порошенко и сегашният президент на страната Владимир Зеленски.

"Зеленски даде обещание доста и към този момент прави това, което би трябвало, само че и при него имаше няколко момента, които си противоречаха. Затова и аз имам своята позиция по този въпрос. Ще следим ситуацита ", съобщи полк. Филипоненко.

В Донецката национална република (ДНР) и Луганска национална република (ЛНР) издадоха заповед за цялостно и безсрочно преустановяване на огъня. То влиза в действие от среднощ на 21 юли.

Според заповедта на военнослужещите е неразрешено да се употребяват всевъзможен тип оръдия, в това число снайперисти. В допълнение, военните на ДНР и ЛНР от 21 юли не могат да правят офанзивни интервенции, както и разследващи и саботьорски акции. Освен това няма да могат да разполагат тежки оръжия и бойни машини в обитаемоте места и наоколо до тях.

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР