Надявам се всички да подкрепят кампанията за донорство, аз го

...
Надявам се всички да подкрепят кампанията за донорство, аз го
Коментари Харесай

Бойко Борисов: В България се правят най-модерните операции

Надявам се всички да поддържат акцията за донорство, аз го направих. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на постоянното държавно съвещание, съобщи организация „ Фокус “.
„ В България се вършат най-модерните интервенции, трансплантации, имаме прелестни хирурзи. Някои приказват, че от предубеждения донорството не е развито тук. Не единствено спасяваш живот, само че и част от теб продължава да живее. Какъв е казусът с предразсъдъците? 1151 индивида чакат. И това по-късно ги връща напълно към живот, прави ги безусловно здрави хора. Надявам се всеки един да се замисли и да го реши. И в случай че толкоз си мислят какво би се случило като дадат орган, да си помислят – част от тях остава да живее. Става дума за хиляди хора. Надявам се да подкрепите и вие тази акция “, добави още министър председателят.
Припомняме, че поради незадоволителния брой на донорите и честия отвод на околните да дарят органите на умрелия, Министерството на здравеопазването започва Националната акция за поддръжка на донорството и трансплантацията под мотото „ Да! За живот! “ Кампанията започва на 5 ноември 2019 година и ще продължи един месец - до 5 декември тази година. Целта на акцията е да се увеличи осведомеността на обществото по отношение на същността и смисъла на органното донорство.
Повече за акцията може да прочете тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР