Надявам се в сферите, в които Израел е водещ, а

...
Надявам се в сферите, в които Израел е водещ, а
Коментари Харесай

Бойко Борисов се срещна с Бенямин Нетаняху

„ Надявам се в сферите, в които Израел е водещ, а България има своите благоприятни условия, да развием високите технологии ”. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов след среща с израелския министър председател Бенямин Нетаняху в „ Евксиноград ”.
 
Израел са водещи в осведомителните технологии, в киберсигурността, в цифровото опазване на здравето, посочи израелският министър председател и изрази вяра с комбинацията на израелски технологии и партньорството с българските промишлености и технологии да се реализира извънредно мощно съдействие и постижения.

 
Нетаняху съобщи, че неговата страна високо цени другарството сред израелския и българския народ. Той посочи положителното съдействие сред двете страни в противодействието на антисемитизма. Наскоро открихме ирански действия, посредством които желаят да генерират офанзиви в Европа, по тази причина стоим един до друг в тази битка против тероризма и войнстващия ислям.Когато си сътрудничим, ние сме по-силни, по-силни сме дружно, съобщи още министър председателят на Израел.
 
Премиерът на Израел сподели, че във връзка с съдействието ни в региона на сигурността нещата са извънредно на високо равнище и добави, че не престават диалозите за взаимни планове и действия във военната област, даже и във военното произвеждане във връзка с създаването на особено съоръжение. По думите му това съдействие разрешава съдействие и в доста други области - в стопанската система, науката, осведомителните технологии.

 
Повече от 210 000 туристи са посетили България през предходната година, само че след моето посещаване се надявам още по-голяма да стане тази численост и още повече да идват, освен поради другарството, което споделяме, само че и поради капацитета, който имате, съобщи министър председателят на Израел.-->
 
Той посочи, че има огромен капацитет в региона на енергетиката, което следва да бъде разисквано. Премиерът на Израел даде за образец газовите връзки на Източното Средиземноморие. Това е доста упорит план (т.нар. Източносредиземноморски проект). Смятам, че малко от този газ, за който водим договаряния сега с Гърция, може да доближи и до България, сподели министър председателят на Израел и уточни, че това ще бъде измежду дискутираните тематики във Варна.

 
Също по този начин ще бъде разисквано задълбочаването на съдействието в региона на киберсигурността, построяването на пречиствателните станции за води.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР