Надявам се в парламента да се случи дебат по проблемите

...
Надявам се в парламента да се случи дебат по проблемите
Коментари Харесай

Станислав Владимиров: Януари и февруари ще бъдат тежки за Перник


Надявам се в Народното събрание да се случи спор по проблемите във Вик бранша – това сподели в „ Тази събота” по bTV кметът на Перник Станислав Владимиров в коментар за поискания избор на съмнение от страна на Българска социалистическа партия.

„ Да влагаме политика в тази спешна обстановка не считам, че е вярно, само че да създадем спор за проблемите във ВиК бранша, е извънредно необходимо. Не мисля, че Българска социалистическа партия се заиграва със страховете на хората. Ролята на опозицията е да сложи даден проблем, изключително в Народното събрание. Аз се надявам да нямаме персонални нападки и персонални конфликти – да има спор всъщност за това, което не сме свършили обратно във времето, тъй като единствено простаците постоянно стартират изначало. Аз се надявам тази рецесия да направи тъй че ВиК секторът да бъде много по-подреден”, разяснява Владимиров.

По думите му един от сериозните проблеми на локалното ВиК е освен остарялата инфраструктура, само че и неналичието на квалифицирани фрагменти, които да работят за разрешаването на казуса.

Владимиров акцентира, че стягането на режима в Перник е краткосрочна и нужна мярка, с цел да падне подаването под 300 литра в секунда. Пречиствателната станция на града е остаряла и в случай че се стигне до мъртъв размер, тя няма да може да се оправи с пречистването на мътните води. За да се овладее рецесията, януари и февруари ще са мъчителни, сподели още кметът.

Що се касае до дълготрайните ограничения, кметът напомни, че държавното управление отпусна 35 милиона за справяне с водната рецесия в Перник. Парите ще бъдат вложени в нов тръбопровод, довеждане на вода, ремонт на пречиствателните станции, ремонт на канализацията на града.

„ Ще подменим съвсем целия град с тези пари, които ни бяха отпуснати с разпореждане на Министерския съвет – огромен капиталов план при започване на пролетта. Това е хубавата вест в цялата спешна обстановка, в която се намираме с момента”, разясни Владимиров.

Проблемите с ВиК в града не са спирали от години, описват локалните хора. А в този момент, с водни режим – те стават още по-очевидни. Хора от блок в кв. „ Мошино” да вземем за пример се оплакаха, че мазетата им са наводнени с фекални води. Преди време казусът се появявал два пъти годишно, в този момент обаче това станало постоянно събитие.

Зловонната миризма, колкото и неприятна, се оказва най-малкия проблем на хората от блока. Те са обезпокоени, че обстановката може да докара до екокатастрофа и болест.

„ Години наред сме се обръщали и към всички национални, и локални институции – ВиК Перник, общината… ВиК би трябвало да пристигна да почисти канализацията пред блока. Трябва да се оправи и помпата, която се намира на към километър оттук”, сподели в ефира на bTV Александър Спасов, домоуправител на блока.

По думите на локалните сходен проблем има и в други жилищни здания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР