„Надявам се в началото на другата седмица да стартират отново

...
„Надявам се в началото на другата седмица да стартират отново
Коментари Харесай

Столичната РЗИ очаква другата седмица отново да започнат имунизациите

„ Надявам се при започване на другата седмица да започват още веднъж имунизациите в страната”. Това съобщи в предаването „ Събуди се” шефът на Столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев.
По думите му сега Националният действен щаб и Министерството на здравеопазването интензивно създават методика, която да включи имунизациите в естествения темп.
„ България е една от дребното страни с доста строен имунизационен календар. Има задоволително ваксини за всички. Да, забавихме се, само че няма да бъде фатално”, съобщи доктор Пенчев.
Той напомни, че имунизациите могат да бъдат отсрочени най-малко 3 месеца по здравословни или персонални аргументи от страна на фамилията на детето.
„ Очаква се да бъдат проведени кабинетите по този начин, че в строго избрани часови зони по „ зелен кулоар “ да се започват още веднъж имунизациите и реимунизациите. Надяваме се това да се случи при започване на другата седмица “, сподели доктор Пенчев.
Относно хората, които отпътуваха за провинцията за Великден, доктор Пенчев предизвести, че евентуално те ще имат съществено компликации да се върнат в София след празниците.
Той разяснява и инспекциите на пазарите: „ Нашите екипи непрекъснато са на терен и наблюдават за ограниченията, които би трябвало да бъдат спазвани и изпълнявани. При най-малкото нарушаване, което инспекторите на Столичната РЗИ открият, пазарите ще бъдат затворени”, предизвести доктор Пенчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР