Надявам се в максимално бързи срокове да успеем да направим

...
Надявам се в максимално бързи срокове да успеем да направим
Коментари Харесай

ДАНС обеща бърза проверка по искането на обвинител №1

Надявам се в оптимално бързи периоди да успеем да създадем това, което е належащо и да правим тази инспекция, съобщи през днешния ден ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев във връзка настояването на основния прокурор Сотир Цацаров организацията да даде всички банкови сметки, присъединяване в офшорни компании, притежавани недвижими парцели в чужбина и други вложения от лица, заемащи висши обществени длъжности и недекларирани по съответния ред.

Шефът на ДАНС посочи, че инспекцията изисква време, само че организацията ще отработи информацията в къси периоди.

Коментар по тематиката направи и правосъдният министър Данаил Кирилов след срещата си с президента Румен Радев. Според него информацията, която изиска основният прокурор от ДАНС, може да разкрие нови връзки, които не били открити в съответни производства и за съответни лица. Кирилов изрази вяра, че ДАНС има задоволително аналитична и разследваща информация, която да послужи за идентификацията на данните, с които да се съберат доказателства за съществуване на сметки и връзки с подставени лица.

Правосъдният министър означи, че организацията регулярно показва информация в границите на междуинституционалното съдействие, само че "в случая се цели кумулативен резултат на събирането на голям брой информация, която в този си размер и мащаб може да разкрие нови връзки ".

Факт е обаче, че информация за банкови сметки, присъединяване в офшорни компании, притежавани недвижими парцели в чужбина и други вложения на политици до момента не е събирана. Или по-точното е, че такава информация изобщо не е била търсена - нито по линия на интернационалното съдействие, нито по междуинституционалното, както се изрази Кирилов.

Впрочем консенсусът сред шефа на ДАНС, вътрешния министър и правосъдния министър, че настояването на Сотир Цацаров е належащо и мечтаната от него информация ще бъде предоставена в най-кратки периоди е недоверчив. Той като че ли подсказва, че нищо няма да се случи и инспекцията ще протече по сходство на прословутото следствие на прокуратурата и КПКОНПИ за парцелите на хората от върховете на страната. А и да чакаме каквито и да е резултати преди евроизборите на 26 май, ще е напряко наивно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР