Надявам се управляващите и българският парламент да си дават ясна

...
Надявам се управляващите и българският парламент да си дават ясна
Коментари Харесай

Никога Не Сме Чували Уравновесения Румен Радев Да Изрива Така! Попиля Бойко Борисов И Герб! Отнеха Ни Надеждата!

„ Надявам се ръководещите и българският парламент да си дават ясна сметка какво се случи през последните дни. Те са на път да изгубят своя човешки образ, тъй като българите някак си свикнахме през последните години да ни се лишават всички неща, засягащи нашето почтено битие – и заплати, и пенсии и обществени права, само че през вчерашния ден се посегна на последното – на вярата ”.

Така през днешния ден президентът Румен Радев разяснява решението на Народното събрание да отхвърли неговото несъгласие, наложено върху Закона за бюджета на НЗОК, с който се постанова мораториум върху финансирането на новаторско лекуване в България.

„ Това е, което ме тормози, и то нямаше да бъде толкоз цинично и брутално, в случай че предния ден, на съвещание на Министерски съвет в границите на към час на масата не бяха извадени към 740 млн. лв.. Хвърлиха се и изчезнаха по критерии и механизми, които са неразбираеми “, сподели Радев.

Държавният глава уточни, че това в действителност са публично значими планове, главно пътища, „ само че едни компании ще стават все по-богати, а други хора все по-бедни и по-болни ”.

„ Нямаше да бъде толкоз цинично и брутално, в случай че партийните дотации не бяха съизмерими, и даже повече, от тези 25 млн. лв., които не просто могат да избавят, само че дават и последната вяра на доста хора ”, безапелационен беше президентът.

Президентът добави, че съгласно него са нарушени съществени права в Конституцията и откровено има вяра, че конституционните съдии ще постъпят по съвест, а не под напън.

Румен Радев разяснява и това, дали ще наложи несъгласие върху антикорупционния закон, написа " Вести ".

„ Някак си медийно това се преекспонира и излиза, че целият спор към този закон е към назначението. Изобщо не е в назначението. Тук дебатът би трябвало да бъде за същността на този закон, за неговия дух. Мисля, че те не подхождат на упованията на българските жители и на здравия разсъдък ”, съобщи президентът.

„ Инструментите, с които ще борим корупцията по този закон, са неефективни. Той не удря и по корумпиращите, те отново ще зареждат корупцията и в това време може да бъде употребен и като бухалка за кавга с неуместните ”, уточни президентът. „ Може да си отговорите сами на въпроса дали ще наложа несъгласие ”, добави Румен Радев.

Премиерът Бойко Борисов отвърна на острите рецензии на президента. Според Борисов мораториумът върху заплащанията за нови медикаменти е „ румънския модел ”.

„ Аз съм подготвен незабавно да преразгледам, в случай че би трябвало и след срещата с Радев, и мораториума за медикаментите. И в случай че е една трета от страните в Европейски Съюз, обещано лекарство се използва, да го пуснем и ние на пазара. Майка ми, Бог да я елементарни, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме каквото имахме тогава, с цел да купуваме по 8 хиляди $ молекула. Някакво свръх-ново лекарство. И на втората седмица дамата си умря ”, уточни Борисов. „ Не желая да си играят със страховете на хората ”.

Според премиера от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи „ умират да смъкват всичко и да се сринем – това им е задачата и в руните те да се пробват още веднъж да крадат ”.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР