Надявам се това да е стъпка към наборната военна служба.

...
Надявам се това да е стъпка към наборната военна служба.
Коментари Харесай

Борис Вангелов: Вярвам, че доброволната военна служба е стъпка към наборната

" Надявам се това да е стъпка към наборната военна работа. Тя ще бъде върната, не знам за какво политическите сили вършат по този начин, че тя да не се вкара още веднъж "

Това съобщи пред Bulgaria ON AIR депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Борис Вангелов.

Както към този момент информирахме, Народното събрание реши да има доброволна военна работа от 1 до 6 месеца.

" Проучванията на Министерството на защитата демонстрират доста висок % утвърждение на хора за наборната военна работа ", съобщи Вангелов.

По думите му е завършил интервалът, когато всеобщо се бягаше от армията. Той разясни, че сега има настояща кадрова войска и запас, който е от непринуден запас и ресурс. Поради това, че е прекратена наборната военна работа сега има все по-остаряващи хора на боен доклад, уточни националният представител.

" Резервът се състои от непринуден запас и ресурс. Доброволният се състои от деен запас и разполагаем за деен запас. Ние вкарваме срочна работа в доброволния запас. Това значи 6-месечна работа в отделение, цялостно възнаграждание за звание и служба, времето в казарма ще се зачита за трудов стаж ", добави депутатът от Вътрешна македонска революционна организация.

Вангелов акцентира, че не всяка служба ще изисква еднообразно времетраене на образованието - по тази причина службата ще е до 6 месеца.

" След тези 6 месеца резервистът ще има право да кандидатства за кадрова военна работа без конкурс. Той има право и да кандидатства с преимущество в държавна администрация, структурите за сигурност. В доброволния запас ще бъдат обявявани със заповед свободните длъжности ", означи Вангелов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР