Надявам се процедурата по обжалване на процедурата за концесия на

...
Надявам се процедурата по обжалване на процедурата за концесия на
Коментари Харесай

Николай Василев: Летище София отдавна трябваше да е концесионирано

Надявам се процедурата по обжалване на процедурата за концесия на летище София да не я спре. В позитивния сюжет обжалванията на четиримата претенденти в КЗ и Върховен административен съд ще минат бързо и ще се подпише контракт, съобщи пред Би Ти Ви някогашният вицепремиер Николай Василев.

Негативният сюжет съгласно него е, в случай че гледането на жалбите се проточи или мандатът на държавното управление се редуцира. В едно съм безусловно сигурен – летището от дълго време трябваше да е концесионирано, страната не умее да го ръководи, физически летището е доста зле, съобщи Василев.

Той назова измислици тезите, че аерогарата е част от националната сигурност и по тази причина не би трябвало да бъде давано на концесия. Същите тези хора за последните 30 година са срещу всяка една концесионна или приватизационна договорка, все било въпрос на национална сигурност. Какъв е казусът на толкоз европейски летища, които са концесионирани, с тяхната национална сигурност. Или примерно Варна и Бургас с техния немски концесионер какво става с националната сигурност там, разяснява Василев. Който и от 5-те претендента за концесията на летище София да бъде определен, ще има отличен резултат, уточни той.

Докато няма ударена копка в друга страна, България може да притегли инвестиция от огромен авто колос. България е направила, каквото е могла, с цел да притегли този тръст, сподели Василев във връзка желанията на „ Фолксваген ”. Най-добре е да пристигна тази инвестиция, само че в случай че тя се провали, доста е евентуално да пристигна друга, добави той.

На въпрос дали страната ще влезе в еврозоната скоро Василев отговори: „ Не. Може би тъй като нашите институции не го желаят изцяло откровено. Трябваше да се приближим още преди 10 година ” /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР