Надявам се предложението за отпадане на извънредното положение да отпадне

...
Надявам се предложението за отпадане на извънредното положение да отпадне
Коментари Харесай

Дончев: Не мога да обещая, че детските градини и яслите ще отворят от 14 май

Надявам се предлагането за отпадане на изключителното състояние да отпадне след 13 май и да бъде признато от Народното събрание. Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев в ефира на утринния блок на bTV. Дончев акцентира, че не може да обещае, че детските градини и яслите ще отворят от 14 май.
Според заместник-министър председателя обществото ни се е научило през това време какво да се прави в тази обстановка. Дончев сподели, че в този момент минаваме в една преходна фаза, която да ни докара до нормалността - каквото и да значи това.
От 14 май ще се приближаваме повече към живота, който познаваме, от преди пандемията. В взаимозависимост от характера на риска и заплахата от болестта ще предписва нужните карантинни мероприятия.
Не мога да обещая, че детските градини и яслите ще бъдат отворени от 14 май. Децата могат да бъдат елементарен преносител и да занесат болестта при своите баба и дядо да вземем за пример. Учените са раздвоени по тази тематика, изясни вицепремиерът. По отношение на театрите и кината - те ще бъдат отворени, когато данните за болестта покажат дълготраен спад, разяснява още Томислав Дончев. Той сподели, че никой в света не може еднопосочно да отговори по какъв начин ще се развие болестта.
До края на тази образователна година връщането в учебно заведение ще става единствено за учениците, които би трябвало да положат изпити, стана ясно още от думите на заместник-министър ръководителя.
Единствената ни грижа е да съхраним здравето на хората, съобщи изрично Томислав Дончев. Той уточни, че с наслада ще отворят театрите, кината и моловете, когато учените дадат оптимистични вести.
Вицепремиерът 
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР