Надявам се празният сектор А да не се отрази на

...
Надявам се празният сектор А да не се отрази на
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Левски е по средата на пътя, на който искам да го виждам

„ Надявам се празният бранш А да не се отрази на представянето ни. Другите трибуни са съвсем разпродадени. Футболистите имат нужната поддръжка. Не е прелестно, когато се поставят изкуствени ограничавания откъм наличие на последователи. Това е като лека злополука за клуб, който е продал над 6 хиляди абонаментни карти. Не поддържаме такива прояви, само че поради 1-2 последователи не може да страдат 20 хиляди. Левски е мощен, когато е с почитателите си и играе футбол. Надявам се повече да няма борби и такива случаи “, съобщи Станимир Стоилов на конференция преди утрешния мач против Ботев Пловдив от 13-ия кръг на Първа лига. Срещата на стадион „ Георги Аспарухов “ започва от 20:00 часа.

Както е известно " сините " няма да могат да употребяват централната естрада за идния дуела. Причината е наказване от мача с ЦСКА.

„ Подобни случаи са единични в последната година. На мачове с 20 хиляди души има 10 служителя на реда. Ако нашите последователи не са дразнени, не основават проблеми – на нашия стадион и в провинцията. Един-два случая постоянно може да има. Нямаме никакви терзания. Аз знам, че нашите последователи желаят да гледат Левски. Естествено някой път са малко по-емоционални, но то пък без димките ще сме като на спектакъл. Футболът не е спектакъл, тъй че аз също разбирам по-пламенните почитатели. Затова нашите почитатели са по-различни. Някой път се получават неща, които не би трябвало да се случват. От както съм аз, съвсем нямаме случай, в който да имаме забележки “, продължи той.

Стоилов разяснява и положението на Ноа Сонко Сундберг и Абдулахи Шеху преди утрешния мач.

„ Факт е, че и двамата са здрави и упражняват с тима. Сонко има задоволително опит и, в случай че е здрав може да го изиграе. Шеху имаше задоволително време да потренира. Документите са наред. Не съм питал, само че от медиите се осведомявам. Ще преценяме какъв брой и какво присъединяване ще вземат. И двамата могат да вземат присъединяване. Досега сме се справяли без двамата. Трябва ни всички да са здрави, с цел да имаме конкуренция и да вършим ротации. Ще играем през три-четири дни “, сподели Мъри, след което разяснява съперника:

„ След идването на новия притежател Ботев направи положителни неща откъм селекция и резултати. Миналата година бяха евроучастник. Показва, че имат положителни играчи. Тази година имаха неприятен старт откъм резултатите. Европа също ги обърка. Не мога да отлича един или двама футболисти, играят доста добър футбол. Очаквам един сериозен футболен конфликт, нашите футболисти би трябвало да одобряват, че това е съществено дерби.

„ Дай Боже да имам усложнения със стартовия състав. Не ми е проблем. Най-лесно е при сбит цикъл на игра да използваме повече играчи. Имам състав в главата си постоянно. Нямам проблем с избора на състав “, показа още Стоилов.

„ Според мен сме по средата на пътя, на който аз желая да виждам Левски. Искам по-сериозно да направляваме мача и да се представяме по-добре в отбрана. Концентрацията ни всеки мач би трябвало да е на най-голямото равнище. Не можем да намерим салдото, получаваме голове. Шеху е поливалентен футболист, може да запълни 2-3 позиции и дава успокоение. Онзи ден нямахме централен бранител на аварийна пейка. Така беше против ЦСКА и Лудогорец. Принуждаваме се да вършим ротации. Сега имаме футболисти за всички позиции. Шеху би трябвало да демонстрира качества и да се бори за място. На терена зависи какъв брой ще помогне. Всеки би трябвало да заслужи мястото си в Левски на терена. Там би трябвало да се пази. Може да се вземе най-скъпия футболист и нищо да не играе, а най-евтиният бързо да се приспособява и да заиграе добре. Искам да видя повече експанзия “, разяснява треньорът на Левски.

„ Ботев също е тим, който желае постоянно да се надиграва. Двата тима постоянно играят футбол, тъй че съгласно мен ще стане един забавен за хората мач. Добре е, когато имаш мачове с тимове като Ботев, които се пробват да се надиграват и да печелят. Можем да забележим какво би трябвало да подобряваме. Виждаме нашето равнище “, приключи Стоилов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР