Надявам се някой да даде отговор на въпроса какъв е

...
Надявам се някой да даде отговор на въпроса какъв е
Коментари Харесай

Експерт: В изтеклите данни от НАП има 800 000 имейл адреса, които са богатство за злоупотреба

Надявам се някой да даде отговор на въпроса какъв е бил механизма на навлизане в базата данни на Национална агенция за приходите, по какъв начин е бил сбъднат целия този пробив. Но съгласно мен момчето, което бе арестувано, няма виновност. При такива течове на данни нормално хакерите се пробват да търгуват с тях, а не да ги пускат за гратис събаряне в интернет, съобщи в утринния блок на Нова телевизия IT специалистът Светлин Желев, основен редактор на софтуерния портал Kaldata.com.
„ При множеството сходни течове на данни, нормално хакерите се пробват да търгуват с тях. При състояние, че ги качват някъде гратис, за мен персонално е забавно, кой има полза от цялото това нещо, за какво се случва в този момент?”, бяха точните думи на Желев. „ Буквално си е сюжет за филм”, добави той.
"Тук има и друго нещо доста значимо - имената и ЕГН-тата са една страна, обаче има и друга доста сериозна маса, като да вземем за пример IP адресите. Чух също по този начин, че в изтеклите данни има 800 000 имейл адреса, които са необикновено благосъстояние за всевъзможни злоупотреби ", добави експертът.
Какво ще стане, когато ревизирате, че данните ви са изтекли от Национална агенция за приходите? Всички сме вътре. За мен е забавно какъв е механизма на случване на целия пробив. Няма информация по отношение на механизма на навлизане.
При такива течове не сме първи. Но при сходни течове, хакерите търгуват с тази информация. Трябва да се види кой има полза от това, да качи обществено информацията от Национална агенция за приходите. Подобен случай не съм срещал на никое място. В Индия имаше нещо сходно, само че информацията бе изтъргувана. Подобно качване на данните на цялото население на страната, не е имало на никое място. В тези файлове има доста сензитивна информация. Вътре има айпи адресите и електронни подписи. Защо в Национална агенция за приходите има директория Яне Янев, да речем. Това е значима информация за всевъзможни хакери. Всичко наподобява на Чернобил. Първо ни споделят, че няма никакъв проблем. Вътре има информация за заплати, адреси, имена на хора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР