Надявам се новият европейски главен прокурор (най-вероятно румънката Лаура Кьовеши)

...
Надявам се новият европейски главен прокурор (най-вероятно румънката Лаура Кьовеши)
Коментари Харесай

Елена Йончева: Досега ЕНП прикриваше всички безобразия на ГЕРБ

Надявам се новият европейски основен прокурор (най-вероятно румънката Лаура Кьовеши) да обърне внимание на протичащото се в България.  Досега ЕНП прикриваше всички безобразия на ГЕРБ ”.  Това разгласи в изявление за предаването „ Тази заран ” на bTV евродепутатът Елена Йончева (БСП/ПЕС).

Тя е безапелационна, че няма да спре борбата с безобразията в България, откакто към този момент е евродепутат, а ще я продължи към този момент на европейско равнище. Думите на Сергей Станишев, че българският министър председател Бойко Борисов може да работи като общественик тя разяснява по този начин: „ Когато един самодържавник постъпи като общественик, това прави усещане ”. Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия незабавно се разграничи от думите на Станишев.

Ние не желаеме да бъдат спирани еврофондовете в България, а механизмите за европейски надзор да работят , посочи Йончева. „ От АПИ ни размотават и не дават да се направи европейска инспекция на пътищата ни. Правителството също ги пази, тъй като всички са наясно, че при една инспекция ще излязат страшни неща. 40% от средствата от всяка поръчка се връщат назад във властта ”, сподели още евродепутатът от левицата. По думите ѝ пробивът в системата с персонални данни на Национална агенция за приходите е част от всички безобразия, които се случват в България и резултат от нагласените публични поръчки. 

Елена Йончева дефинира като удар по демокрацията орязването на дотацията за партиите до 1 лев на глас . „ Сега обстановката е доста по друга от годините, когато не е имало дотации. Сега ГЕРБ управлява всичко. Коя компания ще даде пари на опозицията, откакто знае, че ще бъде ликвидирана ”, разяснява евродепутатът от левицата
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР