Надявам се на срещата ЕС - Турция във Варна премиерът

...
Надявам се на срещата ЕС - Турция във Варна премиерът
Коментари Харесай

Радев: Борисов да постави въпроса за ненамеса на Турция у нас

Надявам се на срещата Европейски Съюз - Турция във Варна министър председателят да сложи въпроса за невмешателство на Турция в нашите вътрешни работи, в изборния развой, в религиозните каузи и също по този начин за компенсацията на тракийските бежанци. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти след поклонение във връзка Деня на Тракия и отбелязването на 105 години от Одринската епопея.
Важно е също по този начин европейските водачи да схванат, че проблемите на България са и европейски проблеми и е обикновено ние да чакаме от тях да отстояват българския интерес, добави президентът.
Радев съобщи, че позицията на България за срещата във Варна не е била съгласувана с него. Аз съм изказал обществено своите съображения, сподели президентът. По думите му срещата Европейски Съюз - Турция е значима и всички тези, които са в отбрана на българския интерес, имат неговата поддръжка.
Румен Радев се надява турският президент Реджеп Тайип Ердоган да одобри предлагането за персонална среща сред двамата в границите на срещата на върха на НАТО през юли в Брюксел. Темата ще бъде двустранните връзки сред България и Турция, добави президентът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР