Надявам се кабинетът, излъчен с мандата на ГЕРБ с премиер

...
Надявам се кабинетът, излъчен с мандата на ГЕРБ с премиер
Коментари Харесай

Гълъб Донев очаква час по скоро редовен кабинет

Надявам се кабинетът, излъчен с мандата на ГЕРБ с министър председател Николай Габровски , " селекциониран от експерти ", да образува постоянно определено държавно управление на България . Надеждата ми за това е от два месеца. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев, откакто участва на събитието " Битката за гениите 2022 ", проведено от b2bMedia, в столичен хотел.

Час по-скоро страната би трябвало да има постоянно държавно управление , което да я преведе през вътрешнополитическите и интернационалните рецесии, сподели Донев.

Премиерът бе сбит за решението на Комисията по бюджет и финанси да отсрочи приемането на удължителния бюджет. " В правото си са, когато пристигна постоянно държавно управление, може да одобри личен бюджет ", счита той.

Донев бе запитан какво прави служебният кабинет във връзка с цената на газа, откакто през вчерашния ден от " Булгаргаз " желаеха доста по-висока цена за януари месец 2023 година Отговорът бе: " Независими условия от пълномощията на държавното управление, покачването се дефинира по търговски механизми ". Бизнесът бил решил, че тя може да се увеличи с 40%, което значи, че е решил, че търпимо , посочи министър-председателят. Гълъб Донев бе безапелационен, че служебният кабинет води открити процедури във връзка с цената на природния газ и е обезпечил спомагателни количества за потребностите на бизнеса, като има и остатъци, които се търгуват от хъб " Балкан ".

За митингите на АПИ през днешния ден - министър председателят счита, че са " естествена реакция ". Анализ на кабинета му посочил, че през годините разнообразни ръководства има несъответствия в администрацията и положението не е розово . Правителството работи да се реши в целокупност казуса и настояванията на служащите да се приведат в деяние, добави той. Относно митинга на работещите в Министерство на външните работи, Гълъб Донев съобщи, че също се работи, само че " е нужна смяна в нормативната уредба ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР