Надявам се извънредното положение да даде възможност на главния прокурор

...
Надявам се извънредното положение да даде възможност на главния прокурор
Коментари Харесай

Биляна Гяурова за 100-те дни на Гешев: Да си даде сметка, че прокуратурата не е социална медия

Надявам се изключителното състояние да даде опция на основния прокурор да осмисли ситуацията и да си даде сметка, че прокуратурата не е обществена медия, която обновява статуса са си през всеки пет минути и се включва на онлайн от мястото на събитието. Прокуратурата е юристът на страната, която да извършва наказателната политика, съобразявайки се с главните човешки права.
Това сподели пред БНР Биляна Гяурова от Българския институт за правни начинания, който направи разбор на първите 100 дни след встъпването в служба на Иван Гешев.

„ Публичност, гласност и отново гласност. Това са трите думи, с които могат да бъдат избрани първите 100 дни от работата на основния прокурор “.

По думите на Гяурова основният прокурор се е разходил по целия набор на обществения, икономическия, политическия и културния живот:

„ Като стартираме от водната рецесия в Перник, минем през битовата престъпност, поздрава му за националния празник и стигнем до изключителното състояние. Това остава усещане, че прокуратурата е на всички места, пробва се да прави всичко, да управлява всичко. Така обаче олеква. Това, че те дават по няколко пъти по малкия екран, не значи, че си вършиш работата добре. Прокуратурата би трябвало да е по-обрана в дейностите си “.

Биляна Гяурова съобщи, че за нея е било неточност и е неприемливо по време на изключителното състояние да се затворят съдилищата и че е трябвало да се подходи по-гъвкаво и с взор към разновидностите за отдалечена работа.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР