Надявам се историците, не само да не попречат, а да

...
Надявам се историците, не само да не попречат, а да
Коментари Харесай

Борисов обясни за "северномакедонци", но и попита защо скопски медии тиражират злоба към България ВИДЕО

Надявам се историците, освен да не попречат, а да положат големи старания и да намерят вярното изложение на историята, която да ни сплотява, дружно да отидем да се поклоним на техните гробове. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на взаимна конференция с македонския си сътрудник Зоран Заев.

„ На тази територия, тези хора са си давали живота и са я имали за твоя, по този начин, че положете старания. Всички герои, за които спорим, са си дали живота, силата, жертвали са се, с цел да можем да бъдем заедно”, добави Борисов.

На въпрос дали страната ни би сложила условия пред Македония за участието й в Европейски Съюз, Борисов отговори: „ Да се наложи тъкмо аз да подвигам ръка против Северна Македония, просто няма да е почтено. Зоран е очевидец по какъв начин аз съм се борил с Германия, с Франция, с цел да се съгласят да работим по тази тематика.

Ние да блокираме Македония… това не желая даже да си го помислям “, уточни той.

„ Аз съм се борил с целия си престиж, с цел да имаме това, което е сега “, добави той. „ Ако гледаме нашия, българския, интерес, няма нищо по-добро от това Република Северна Македония да е в Европейски Съюз и НАТО “.

„ По простъпка споделих северномакедонци и медиите ме изкараха все едно желая ви убия. Аз съм се борил с целия си престиж, с цел да имаме това, което е сега “, добави той.

„ Ако гледаме нашия, българския, интерес, няма нищо по-добро от това Република Северна Македония да е в Европейски Съюз и НАТО “.

„ България по никакъв метод не се меси в работата на Северна Македония”, безапелационен бе министър председателят.

„ Внимателно съм изследвал вашата медийна среда и за мое огромно страдание виждам външни сили, които работят против България.

Какво сме поискали от Северна Македония, с какво застрашаваме Северна Македония? Или не сме създали всичко допустимо страната постоянно да е в позитивна светлина? Кое постанова да се тиражира такава завист към България?

И нашият интерес е да сте в НАТО и ЕС”, акцентира той.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР