Надявам се интерконекторът с Гърция да заработи през октомври 2022

...
Надявам се интерконекторът с Гърция да заработи през октомври 2022
Коментари Харесай

Шефът на Булгартрансгаз: Надявам се интерконекторът с Гърция да заработи през октомври 2022 г.

" Надявам се интерконекторът с Гърция да проработи през октомври 2022 година ". Това сподели изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов. " Аз считам, че следващата година при полагане на нужните старания и организация, интерконеткорът може да бъде въведен в употреба. Като експертен капацитет и оператор на останалата газопреносна мрежа в България и по времето на служебния кабинет сме изразявали подготвеност да помогнем по отношение на реализацията на този план и още имаме това предпочитание. Смятаме, че обединявайки напъните на всички заинтригувани страни, това може да се реализира до 1 октомври 2022 година ", сподели още той.

lТой добави, че съществуващата инфраструктура може да поеме 1 милиарда куб. м азерски газ, без да се чака завършването на връзката. " Газопреносните мрежи и в Гърция, и у нас разполагат с нужния потенциал това количество да постъпи в България ", изясни Малинов.

Новият министър на енергетиката Александър Николов през вчерашния ден изрази подозрения, че ползи, свързани с комисионни, стоят зад забавянето на строителството на газовата връзка с Гърция. Оттам би трябвало да идва у нас азерския газ, който е доста по-евтин от съветския. Енрегийният министър разгласи, че страната ни има контракти, които дават опция за доста по-ниска последна цена на газа. Забавянето на връзката с Гърция е към този момент 12 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР