Надявам се допълнителното време, което дадох на партиите, да е

...
Надявам се допълнителното време, което дадох на партиите, да е
Коментари Харесай

Президентът връчва днес мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС

Надявам се спомагателното време, което дадох на партиите, да е било оползотворено по най-хубавия метод, съобщи Радев

Държавният глава Румен Радев ще връчи през днешния ден в 10:00 часа първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание - на ГЕРБ-СДС, оповестява Българска телеграфна агенция.

Президентът организира диалози за сформиране на постоянен кабинет с всички парламентарно показани обединения. Консултациите започнаха на 26 октомври с ГЕРБ-СДС, по-късно Румен Радев се срещна с " Продължаваме Промяната ", Движение за права и свободи, " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България ", „ Демократична България “ и " Български напредък ".

" Надявам се спомагателното време, което дадох на партиите, да е било оползотворено по най-хубавия метод ", съобщи Радев пред публицисти в петък. Преди това, по време на консултациите с " Демократична България ", той изрази вяра в границите на конституционната процедура да не се стига до връчване на трети мандат за държавно управление, само че в случай че постоянен кабинет не може да бъде формиран, разгласи, че ще връчи последния мандат след Нова година.

" ГЕРБ ще предложи състав на държавно управление ", съобщи през вчерашния ден водачът на партията Бойко Борисов. По думите му един от разновидностите е да предложат безпристрастен министър председател, който да подпише техническо съглашение за целите, върху които ще работят през идващите месеци всички парламентарно показани партии.

В петък представители на обединенията в Народното събрание разясниха идното връчване на първия мандат.

" Тройна коалиция (ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Българска социалистическа партия за България " ), както ние я назоваваме „ хартиена коалиция “, е напълно допустима ", съобщи съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи разяснява, че чакат ГЕРБ-СДС да се отнесат съществено и да стартират сериозните диалози за сформиране на кабинет. Според ръководителя на " Възраждане " Костадин Костадинов ГЕРБ ще си останат с предлагането за кабинет, тъй като няма да съберат болшинство.

По думите на водача на БСПКорнелия Нинова, левицата няма да поддържа държавно управление с първия мандат на ГЕРБ-СДС.

Председателят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов разяснява, че диалог за поддръжка от Демократична България на първия мандат няма безусловно никакви предпоставки на фона на признатите промени в Изборния кодекс. " Ние сме подготвени на разговор по съответни политики, в случай че бъдем поканени на подобен ", съобщи водачът на " Български напредък " Стефан Янев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР