Надявам се до началото на втория срок да имаме решение

...
Надявам се до началото на втория срок да имаме решение
Коментари Харесай

Първата въздушна линейка пристига, шестима лекари ще дават дежурства

Надявам се до началото на втория период да имаме решение за електронните бележки за учениците, сподели заместник-министърът на опазването на здравето Илко Гетов 

Първата въздушна кола за спешна помощ ще дойде в България през днешния ден или на следващия ден. Хеликоптерът е минал всички проби и прегледи и е квалифициран за полети. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ заместник-министърът на опазването на здравето Илко Гетов.

Той посочи, че летящата машина се чака през днешния ден да тръгне от Италия и от метеорологичните условия зависи по кое време ще дойде. 

„ Нашите хора са там. Всичко е направено. Пише на хеликоптера „ Спешна здравна помощ “. Имаме шестима медици и три екипа, които са подготвени да дават наряди. 
Остава да бъде записана хеликоптерът в България и да минат тези часове, които на българска територия летците би трябвало да покрият. Надявам се през втората половина на февруари към този момент да сме в наряди “, съобщи Гетов. 

Той заяви, че се водят договаряния за електронните бележки за учениците, като посочи, че има няколко сюжета и единият от тях е за отпадането им. 

„ Финално решение няма. Въпрос на финално решение е сред заинтригуваните. Надявам се до края на седмицата да намерим решение и за втория период да имаме решение “, съобщи заместник-министърът.

„ Със съсловните организации водим договаряния, с Министерството на електронното ръководство, с „ Електронно обслужване “ и се надявам в идващите дни да намерим решение за това по какъв начин да се издават бележките за възпитаници и за сметка на кого. Дискусията с лекарския съюз продължава “, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР