Надявам се до летище Пловдив да бъде осигурена автобусна връзка

...
Надявам се до летище Пловдив да бъде осигурена автобусна връзка
Коментари Харесай

30 милиона лева за подобряване на инфраструктурата на летище Пловдив

Надявам се до летище Пловдив да бъде обезпечена автобусна връзка и от Пловдив, и от Асеновград. Въпрос на договаряния ще е от кое място да се обезпечи финансиране на тези транспорти. Това съобщи пред Радио Пловдив изпълнителният шеф на пловдивския аеропорт Лъчезар Миленчев часове преди срещата в регионалната администрация. Миленчев уточни, че на нея ще се разисква възможното повишаване на полетите на летище София и прехвърлянето им към пловдивското летище след решението за неговото превръщане.

30 милиона лв. ще бъдат дадени на авиационните оператори за подкрепяне на активността им и превъзмогване на последствията от коронакризата. Други 30 милиона ще бъдат предоставени за възстановяване на инфраструктурата на летище Пловдив и за закупуване на нови движими активи, заяви Лъчезар Миленчев.

Той изясни, че при предходното преливане на летище Варна и Бругас към летище Пловдив процесът е продължи към 7 - 8 месеца. Сега имаме предпочитание оптимално да съкратим този развой, защото имаме крещяща потребност, изясни Миленчев.

Ръководството на пловдивското летище продължава договарянията с новата самолетна компания „ Уиз Еър " и чака те да приключат до идната сряда.

Готови сме и за чартърни полети, стига да ги има, защото поради Covid рецесията предходната година те бяха напълно анулирани, означи Лъчезар Миленчев. По думите му, чартърите ще са от Русия и Израел, само че към този момент поръчки няма.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР