Надявам се днес в съда да възтържествува справедливостта. Днес се

...
Надявам се днес в съда да възтържествува справедливостта. Днес се
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Ако се задейства Член 5 на кого ще разчитаме - на нашите съюзници или на неутрална Швеция?



Надявам се през днешния ден в съда да спечелва справедливостта. Днес се надявам в зала да пристигна и президентът Радев, който да признае обстоятелствата. Това сподели някогашният министър на защитата Николай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 година Юрист. Магистър по право и... към профила в ефира на БТВ.

По думите му най-страшното обвиняване против него е, че е заплашил живота на български водачи. „ Най-голямата болежка на обвинителите е, че съм ощетил съветската страна с избора си за ремонт и поддръжката на самолетите ни за сметка на Полша “. Ненчев цитира заключенията от отчет, които отхвърлят обвиняванията против него. Нещо повече, под тези документи от 2015 година се е подписал персонално Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила. Той ми благодари за напъните и разрешаването на съществуващите проблеми и понижаване на зависимостта на страната от Русия и възстановяване на сигурността на авиацията ни.

Николай Ненчев разяснява връзките си с Румен Радев и обострянето им. „ По този въпрос би трябвало да разделим интервала на Румен Радев преди Решетников и Румен Радев след Решетников. Аз не намирам друго съображение. Този развой се трансформира във фарс. Аз съм избавил авиацията през времето, в което съм бил министър. Днес Радев или би трябвало да признае обстоятелствата или да се отхвърли от думите си “.

„ Комисията за изтребителите си прави съвършено работата. Аз не бих позволил този скандал да се случи. Трябваше да завършваме тази договорка към началото на тази година, както се и случи. Добре е в този случай решението да бъде взето от настоящо правителстяво и парламент. Има един основна факт, който се пропуща - имаше доста безапелационна опозиция в института, че нещо с този план не е наред и персонално от проф. Тагарев, който е считан за извънредно добър експерт. Този специалист, който се произнесе беше отхвърлен. Герджиков призна, че президентът е споделил, че този план би трябвало да се придвижи бързо. Радев е имал директна намеса. Аз упорствам анкетната комисия да изследва претекстовете за отстраняването на проф. Тагарев “, акцентира Ненчев.

„ Не купуваме самолети, а сигурност. Това е геостратегически избор на страната ни. Грипен са с по-слаби механически характерности. Ф-16 е по-добрият аероплан. С такива са всички наши съседи. Много по-добре за водачите ни е да се обучат да летят с Ф-16, а по-късно да минат на Ф-36. Не дай си Боже, в случай че нещо се случи и се задейства Член 5 на кого разчитаме - на нашите съдружници или на неутрална Швеция? “, сподели в умозаключение някогашният боен министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР