Надявам се да бъде открита директна авиолиния от България до

...
Надявам се да бъде открита директна авиолиния от България до
Коментари Харесай

Посланикът на Казахстан се надява да бъде открита редовна авиолиния от България

Надявам се да бъде открита директна авиолиния от България до Казахстан, сподели през днешния ден във Варна посланикът на азиатската страна Темиртай Избастин, който участва на откриването на почетно консулство на родината му в крайморския град. Според него би трябвало да има пряк полет от София до Астана или Алмати. Той сподели, че през лятото ще има чартър от Бургас до Астана.

Основният интерес на Казахстан в двустранните връзки с България е в региона на стопанската система и културата, уточни дипломатът.

Посланикът сподели в отговор на въпрос, че по последната статистика от преди десетина години 4500 са етническите българи в Казахстан. Дипломатът уточни, че негови сънародници обичат да идват на отмора в България, само че посочи, че не знае точния брой на туристите от страната си.

Почетното консулство на Казахстан във Варна е второто след Благоевград. То обгръща териториите на 9 области в централна северна и североизточна България.

Почетният консул Иван Иванов добави, че се надява на развиване в връзките сред двете страни в образованието, като образование на курсанти или студенти от Казахстан в разнообразни области. Той уточни, че към този момент има "първа птичка " и във Военноморското учебно заведение във Варна на свободен режим се образова казахстанец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР