Надявам се да бъде направена следващата стъпка с излъчване на

...
Надявам се да бъде направена следващата стъпка с излъчване на
Коментари Харесай

Кирил Петков: С ГЕРБ говорим само за обща законодателна програма. В момента

Надявам се да бъде направена идната стъпка с лъчение на работните групи от нас и от ГЕРБ, с цел да забележим заложената като основа законодателна стратегия, с цел да забележим дали този вид с ротационното председателство на Народно събрание може да сработи с действителен смисъл.

Това съобщи пред Българска национална телевизия съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков след края на днешното съвещание на Народно събрание.

Той добави, че този път е значимо законодателната стратегия да е водеща, а още 2-3 дни за изработването й си заслужават.

В момента приказваме само за обща законодателна стратегия – по този начин Петков отговори дали може да се откри единодушие за държавно управление.

По-рано пред БТВ Петков показва намаляване на тона във връзка с ГЕРБ-СДС и приказва за разделение на отговорности, решение на действителни проблеми и потребността от постоянно държавно управление.

„ Трябва да имаме кабинет, който да има политическа поддръжка, всичко друго е мираж. “

„ С Демократична България имаме безспорен синхрон и подобие в това, което вършим. Много се веселя, че нашата група проработи като един тим “, сподели Петков.

На въпрос по какъв начин ще разяснява думите на Христо Иванов, които са намерено заявяване, че би трябвало да се работи с ГЕРБ, като подобен разговор е единственият метод за излизане от рецесията, Кирил Петков съобщи: „ Трябва да стартираме да решаваме действителните проблеми, макар че имаме съществени разлики във визии сред политическите партии. Не можем да мислим в обичайните рамки. Трябва да мислим с ясни, дребни стъпки напред – за равнопоставеност. И най-важното е целите, които са значими за България, да бъдат извадени напред. Никой не ни е избрал единствено с цел да седим и да се формираме в разнообразни болшинства. Или решаваме тези въпроси, или ги изпускаме. Аз не мога да си показва по какъв начин ще изгубим милиарди от ПВУ-то или ще останем отделени от Румъния за Шенген. Два са законите, които сложихме на масата като част от първите законодателни начинания, които би трябвало да се случат – единият е за домашното принуждение, а другият е за природата – законопроект, който също не видя бял ден в предходното Народно заседание “, съобщи той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР