Надявам се, че това е началото на края на кризата

...
Надявам се, че това е началото на края на кризата
Коментари Харесай

Директорът на НИМХ Пламен Нинов: Институтът започва да работи нормално


Надявам се, че това е началото на края на рецесията в Национален институт по метеорология и хидрология. Институтът би трябвало да влезе в естествен режим на работа, по тази причина одобрих да извършвам краткотрайно тази служба. Промяна на бюджета за тази година няма да има, сподели новият краткотраен шеф на Национален институт по метеорология и хидрология проф. Пламен Нинов пред Българска национална телевизия.

Националният институт по метеорология и хидрология стартира да работи обикновено. Благодарение на поддръжката на Министерството на образованието, синоптиците ще продължат да извършват отговорностите си, сподели още новият краткотраен шеф на института проф. Пламен Нинов. Той посочи, че ще остане на длъжността до началото на идната година.

Промяна на бюджета за тази година няма да има. Смятам, че с продължаващата поддръжка на МОН ще успеем да приключим сполучливо тази година, при липса на форсмажорни условия, открои проф. Нинов.

Имаме връзка с националната сигурност и възобновяването на работата беше доста значимо, добави той.

Проблемът с финансирането на Национален институт по метеорология и хидрология е остарял, с палиативни средства минали години са решавани, ще се заложи финансиране на действия, които са ни вменени посредством законите, означи краткотрайният шеф на Института.

Той открои, че изясненост към подписаното съглашението сред Национален институт по метеорология и хидрология и Българска академия на науките за отчасти излизане на института от структурата на Академията ще има на 25 септември другата седмица. До 31 октомври би трябвало да е импортиран планът за разпореждане за основаване на проучвателен институт и Национален институт по метеорология и хидрология да стане част от МОН, добави проф. Нинов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР