Надявам се, че е дошло времето да си поставим доста

...
Надявам се, че е дошло времето да си поставим доста
Коментари Харесай

България и Катар с още по-амбициозни задачи за сътрудничество

Надявам се, че е пристигнало времето да си сложим много по-амбициозни задания. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в наличието на емира на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани.
Емирът на Катар е в България по покана на президента Румен Радев. Той дойде у нас с делегация от над 60 представители на компании от Катар, които ще вземат участие в двустранен бизнес конгрес.

Задълбочаването на съдействието сред България и Катар и насърчаването на връзките сред капиталовите, бизнес и университетски среди в двете страни бе скрепено с подписването на меморандуми за съгласие в региона на енергетиката, културата и спорта и университетите на двете страни на публична гала в Министерския съвет.

Премиерът Борисов регистрира, че другарските връзки сред България и Катар към този момент имат резултати и засяга " Катар еъруейз ", както и няколко сполучливи покупко-продажби в бизнеса.

" Надявам се, че е пристигнало времето много по-амбициозни задания да си сложим ", уточни Борисов. " Очаквам да стартираме нещо положително ", добави той.

В отговор емирът на Катар съобщи: " Поздравяваме ви по случай вашия народен празник и ви желаем всичко най-хубаво и благополучие. Това е доста значима година за България, поради на председателството на Европейски Съюз. Ние сме уверени, че председателството ви ще бъде сполучливо ", сподели още Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани.

Емирът на Катар не пропусна да означи, че с българския министър-председател са другари и по тази причина са се договорили, че към този момент не е нужно доста да се приказва, а да се работи.

" Затова се договорихме за няколко стъпки за доближаване на връзките. Използвам случая да насочва покана към моя другар да посети Катар в най-скоро време ", сподели още Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР