Надявам се, че Бойко Борисов и Румен Радев ще се

...
Надявам се, че Бойко Борисов и Румен Радев ще се
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Надявам се премиерът и президентът да се разберат като мъжкари, Радев все още се учи в движение на политика

Надявам се, че Бойко Борисов и Румен Радев ще се схванат като мъжкари. Това сподели в предаването „ Тази неделя ” по bTV депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на културата Вежди Рашидов във връзка напрежението сред премиера и президента.
Битки постоянно има, не е хубаво да се водят през медиите, акцентира той. „ Те са съществени, достолепни мъже, на всичкото от горната страна са и рискови в живота – единият е авиатор, а другият – каратист. Смятам, че като мъжкари могат да си вдигнат телефона и считам, че ще го направят”, уверен е депутатът от ГЕРБ.

Това им е урок също, че не трябва да се разголват обществено, тъй като цялото общество гледа тях и разчита на тях, добави той.

Според Рашидов от тези обстановки главно страда обществото, което „ първо се забавлява и по-късно плаче”. „ И двамата са съществени мъже. Бойко Борисов от един пожарникар през днешния ден е един сериозен общественик, и то с доста опит. Румен Радев е легален президент на българската страна. И аз първоначално като министър се бях уплашил, отидох при Бойко и крещя: Не разбирам нищо от тая работа, да хвърля оставка. Той вика: И аз не съм бил министър, ще се развием и ще се учим в придвижване. Това беше правилно”, означи Рашидов.„ Няма защо да упрекваме Радев, той ще се учи в придвижване на политика, тъй като той е законният президент”, уточни той.

Делян Пеевски никой не го е осъдил за нищо и е грозно да се употребява като боздуган трето лице и като чучело, счита Рашидов. Според него обликът на Пеевски е демонизиран в обществото и това не е почтено. „ И той има семейство, близки. Ако има нещо, има си органи за тази работа, само че обществено да се размахва, е нечистоплътно”, безапелационен е някогашният културен министър.

Той разяснява и коментара на президента Румен Радев по отношение на идната среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че е доста значимо ролята на България да не се свежда до „ домакина, който разнася шербет”, а да сложи на Ердоган значими въпроси.

Според Рашидов иронията за шербета не е основателна. „ Това, което Борисов съумя да направи в дипломацията, не е нужно да минават толкоз години, че да получи оценка. Турция е огромна страна, тя няма потребност се конфронтира с Европа. Тук не е въпрос на шербет, а на спокоен сън на българите. Ако някой се сеща, от 2 година няма тематика „ бежанци”. Помните ли какви възбуди имахме с казарми, учебни заведения. Българинът спи спокойно”, акцентира депутатът от ГЕРБ.

„ КТБ е един оглозган до костите в саваната слон, там няма месо”, съобщи още в диалога с Жени Марчева Рашидов.

КТБ е ограбена банка, доста хора участваха в грабежа, означи той.

Банката се ограби, няма вторично плячкосване. Няма КТБ, активите са прибрани, получени заеми няма да се върнат, добави Рашидов.

Той призна, че един от най-звучните плесници, които е получил, е „ това, че ме окрадоха”. „ Трудно го претърпявам, аз не съм кредитополучател, моите пари откраднаха, честните ми пари. Бяха най-чистите, по тази причина моето име се завъртя. Това доста ме засегна”, посочи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР