Надявам се, че благодарение на дипломацията и преговорите българската граница

...
Надявам се, че благодарение на дипломацията и преговорите българската граница
Коментари Харесай

Вежди Рашидов за срещата с Ердоган: Борисов показа как се води дипломация

Надявам се, че с помощта на дипломацията и договарянията българската граница ще бъде спокойна, както е в този момент. Това съобщи ръководителят на парламентарната Комисия по просвета и медии Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко след срещата сред премиера Бойко Борисов и турския президент Реджеп Ердоган.

Припомняме, че единствено преди два дни Борисов разиска в Анкара с Ердоган миграционния напън и обстановката в Сирия. Рашидов бе част от българската делегация.

Борисов дойде в Анкара за срещата с Ердоган

"Борисов прави показно по какъв начин би трябвало да се води дипломация. Острото държание ражда остро държание. Дяволъкът е значим в подобен миг, а считам, че Борисов го сподели ", разяснява Рашидов.

"Отношението на Турция към България е положително. Европейските водачи декларират, че турският президент извива ръцете на Европейски Съюз. Обяснението на Ердоган е просто в тази обстановката – той ръководи огромна страна, има действителна война на границата си, а в Турция всяка седмица има атентати. 3,5 милиона бежанци седят на турска територия – тези хора ядът по 3 пъти дневно, харчат ток, одеала, децата вървят на учебно заведение, имат и здравно обслужване. Всичко това са 42 милиарда $ за 9 години, платени от турския поданик ", изясни още той и добави, че Ердоган не е получил пари от Европа.

Ердоган към Европейски Съюз: Кого залъгвате?!

"Никой не би трябвало да подценява турският президент като политик ", безапелационен бе Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко.

"Трябва да се оцени това, че външната ни граница е спокойна. Това се дължи на положителния разговор, а не на кавгите. Забравихме ли единствено преди 5 години вълненията на нашето общество. 5 години българинът спи умерено поради сигурността на границата. Това е с помощта на нечия работа и политика ", съобщи ръководителят на парламентарната Комисия по просвета и медии.

"Нашата граница е спокойна, а Бойко Борисов си изигра картите вярно. Когато двама другари са скарани, то би трябвало един добър човек да ги сдобри ", добави още той.

"Никога отношението межу балканските страни не е било толкоз положително - по кое време сме говорили умерено с Македония и Сърбия, както в този момент? ", попита още депутатът.

"Диалогът сред премиера и президентът би трябвало да бъде възобновен, само че като виждам ще е мъчно ", приключи Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР